Godine 1996. slavni talijanski tenor Luciano Pavarotti održao je koncert u Modeni pod naslovom “Pavarotti i prijatelji za djecu rata” čiji je prihod bio namijenjen za pomoć djeci iz Bosne i Hercegovine.

Uz Pavarottija su nastupili i brojni drugi poznati glazbenici poput Eltona Johna, Sheryl Crow, Lize Minnelli i Joan Osborne, a jedna od zvijezda večeri bio je i engleski gitarist i kantautor Eric Clapton.

Clapton i Pavarotti su uz pratnju gospel zbora “East London” izveli pjesmu Holy Mother (Sveta Majko) upućenu Blaženoj Djevici Mariji s Claptonovog albuma August iz 1986. godine.

Kako prenosi Aletiea, Clapton je pjesmu napisao tijekom borbe s alkoholizmom i uporabom droga što odražavaju i vrlo iskreni stihovi: “Sveta Majko, čuj moj vapaj, prokleo sam tvoje ime tisuću puta. / Osjetio sam bijes kako prolazi kroz moju dušu; sve što trebam je ruka koju ću držati. / Osjećam da je kraj došao, moje noge me više ne slušaju. / Ti znaš da večeras želim biti u tvojim rukama.”

Clapton je o borbi s alkoholizmom pisao i u svojoj autobiografiji, govoreći o sličnom stanju duše o kojem je pisao u pjesmi Holy Mother:

“Bio sam u potpunom očaju”, napisao je Clapton. “U privatnosti svoje sobe, molio sam za pomoć. Nisam imao pojma s kim sam razgovarao, samo sam znao da sam došao do krajnjih granica svoje snage… i, pavši na koljena, predao sam se. Unutar nekoliko danas shvatio sam… da sam pronašao mjesto kojem se mogu okrenuti, mjestu za koje sam uvijek znao da postoji, ali nikada nisam želio, ili nisam trebao, vjerovati u njega. Od toga dana do danas, nikada nisam propustio pomoliti se ujutro, na koljenima, moleći za pomoć, a navečer izražavajući zahvalnost za svoj život i, povrh svega, za svoju trijeznost.”