Mladi kršćanski bend Sliryc 33 objavio je svoju novu pjesmu i spot naslova “Kako ste ljudi?”, čija je glavna poruka da nas nikakve nevolje ne smiju udaljiti od ljubavi prema bližnjemu.

O nadahnuću za pjesmu govorio je frontmen benda Višeslav Foretić koji potpisuje tekst i glazbu:

“Inspiracija za pjesmu došla je za vrijeme pustinje, pustoši ili prvog lock-downa u kojem se našlo čovječanstvo zbog pandemije u ožujku prošle godine. Pitao sam se kako donijeti utjehu i ohrabrenje svima onima koji žive u strahu i nemiru, a posebno onima koji su na čovjeka do sebe počeli gledati kroz prizmu: ‘Čovjek je čovjeku virus!’ Zato sam htio u ovoj pjesmi naglasiti da je čovjek čovjeku nebo, tj. da nas niti jedna nevolja, ma kako god strašna bila, ne smije udaljiti od ljubavi prema bližnjemu.”

Kadrovi spota snimani su u Zagrebu, Sisku, Gori i Petrinji nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. godine. Glavnu ulogu u spotu ima obitelj Glavaš.

“Poticaj za snimanje spota došao mi je u došašću prošle godine. Oduvijek sam htio zahvaliti i dati neku vrstu priznanja svim onim vrijednim ljudima koje svakodnevno susrećemo na njihovim radnim mjestima: zaposlenici u trgovinama, liječnici, medicinske sestre i dr. U spotu se pojavljuju i kadrovi iz crkve sv. Josipa na Trešnjevci. Zanimljivo je što smo spot počeli snimati prije nego što je papa Franjo proglasio godinu sv. Josipa. Za kraj, spomenuo bih jednu misao koju sam nedavno pročitao u Glasniku Srca Isusova i Marijina, a koja najbolje objašnjava zašto sam se baš odlučio za takav scenarij spota. Izrekao ju je naš poznati književnik Božidar Prosenjak: ‘Uspješni nisu uvijek oni s vrha ljestvice, uspješni su oni koji ne odustaju pod teretom svakodnevice, jer oni zapravo drže sve ostale.'”, zaključio je Foretić.

Video produkciju spota potpisuje Ivan Ojdanić iz studia Serviam.