Jedan od najdugovječnijih slavljeničkih sastava u Hrvatskoj, Božja slava band, objavio je novu pjesmu pod naslovom “Duše Sveti”.

Kako kažu iz benda, pjesma je “plod zajedničkog rada više uključenih strana”.

“Sve je počelo sudjelovanjem na projektu zajedničkog prevođenja inozemnih duhovnih pjesama koji je započela Rahela Grozdanov iz riječke grupe Kristina. WorshipVision Croatia kao plod svog rada ima više autoriziranih prijevoda, a mi smo izabrali pjesmu Holy Spirit koju izvorno izvodi Jesus Culture – Kim Walker Smith.”

Sa skladbom su se prvi put susreli prije nekoliko godina u Poljskoj na međunarodnom susretu Europske mreže zajednica (ENC), a hrvatski prijevod počeli su izvoditi na molitvenim susretima zajednice Dobri pastir.

“Kad smo vidjeli kako Gospodin po ovoj pjesmi snažno spušta svoju milost na ljude odlučili smo ju objaviti kako bi došla i do drugih koji ju inače nemaju priliku čuti.”

“Molimo se da svi koji će ju slušati zaista budu preobraženi snagom Duha Svetoga”, poručili su iz BSB-a.

Spot potpisuje Ivan Ojdanić iz Studija Serviam, a glazbenu produkciju Grgur Sesar.

BSB (BOŽJA SLAVA BAND)

Grupa BSB nastala je u okrilju molitvene zajednice Dobri pastir te djeluje u svijetu duhovne glazbe dvadesetak godina. Slavljenjem Boga sudjeluju na molitvenim susretima, seminarima, duhovnim obnovama te mnogim koncertnim događajima. Bend je snimio razne pjesme u formi prerade strane kršćanske glazbe uz poneko autorsko ostvarenje.

“Ime benda proizašlo je iz naše prvotne želje da sve što činimo bude na Božju slavu i svjedoči za Njegovu ljubav prema svakom čovjeku. Naše nastojanje (kroz molitvu) je da pjesme koje pjevamo ne budu samo lijepa glazba ugodna za slušanje ili pjevanje, već poruka koja dira u srce i mijenja živote ljudi, i nas samih, kako bismo se svi još više približili Kristu i slijedili ga.”

Tino Krvavica | Bitno.net