S novom autorskom pjesmom “U sjaj zaodjeven” želimo predstaviti grupu glazbenika vjernika katolika naziva “Yeshua” Naime, kako je već mnogima poznato, kantautor Matej Galić samostalno djeluje već nekoliko godina. Potaknut u molitvi, okupio je mlade glazbenike i kroz suradnju sa Lordanom Ljubenkovom (koordinatorom Katoličke karzmatske obnove u Duhu Svetom Hrvatske), polako se oformila glazbeno – evangelizacijska grupa “Yeshua”. Kao i Matej, većina članova je ponikla iz Osječkog DUHOS-a: Bas gitara: Višeslav Kozak, Klavijature: Jasmin Gašparac, Bubnjevi: Domagoj Vukadin Električna gitara: Igor Radić. Godine poznanstva, suradnja Mateja i Lordana te slavljenja na susretima KKODS-a dovela su do povezivanja i zajedništva kroz ovu grupu. Čežnja “YESHUE” je slavljenjem u ljudima buditi čežnju za Bogom i primanjem milosti koje nam nudi Majka Crkva.

Nastanak pjesme

Baške Oštarije, kod vlč. Marina Miličevića. Velebit. Šuma. Ožujak. Pada snijeg. Pandemija se nadvija nad narodom. Zagovaramo, slavimo, pjevamo i sviramo. Nakana je da nas ljubav Isusova ispunja, da Gospodin ohrabri i spasi naš narod. Euharistija, klanjanje, molitva… Milost Njegove prisutnosti. U jednom trenutku slavljenja nadahnuto počinju melodija i riječi, nastaje pjesma. Svatko doprinosi po nešto, kao mozaik. Blagoslov zajedništva. Molimo još snažnije. Snimamo. Ovom pjesmom želimo s vama podijeliti, koliko je to moguće, taj trenutak naše radosti. Sve na slavu Gospodina. Molimo da nam Bog u svemu bude prvi. Neka bude iznad svega u nama. On je iznad svega, u sjaj je zaodjeven i ljubi svoj narod. Ljubi tebe koji ovo čitaš.

Bog je u sjaj zaodjeven! On blagoslivlja svoj narod. Slavimo Ga svojim životom, slavimo Ga pjesmom! Zazovimo ime Gospodnje na naš narod, na cijelu zemlju. Neka pjesma naših srdaca uzdigne se da se izlije Njegova ljubav na sve nas. Ljubav koja pobjeđuje svaki strah, koja ozdravlja, obnavlja, oslobađa. Molimo da nas ispuni Duh Sveti kako bi u ovom teškom vremenu bili svjedoci vjere, nade i ljubavi.

Glazbu i tekst potpisuju Lordan Ljubenkov, Matej Galić i Jasmin Gašparac, aranžman  Grgur Sesar i Matej Galić, a produkciju Grgur Sesar.