Kad sva zabava dana završi, kad kaos svakodnevice utihne i kad ostanemo sami sa sobom, u gromoglasnoj tišini vlastitog daha i otkucajima užurbanoga srca, što nam je u tom trenu važno?

Dominik Lučić, mladi hrvatski kantautor i producent na ovo pitanje dao bi vam vrlo konkretan odgovor u svojoj novoj pjesmi. Znajući da je stvaranje glazbe lijek za njegovu dušu, a i da ga neizmjerno raduju priče o dosegu i utjecaju njegova rada na ljude, odlučio je nastaviti s projektom koji oduševljava mnoge!

Višemilijunski pregledi na njegovom YouTube kanalu govore sve o uspjehu projekta #CoveromPoHrvatskoj, u kojem poštujući originalne pjesme uvijek „izvlači“ ono nešto novo i svježe.

Nakon suradnji sa ZSA ZSA-om, Markom Kutlićem i Albinom, Dominik je snimio obradu pjesme „Kad Sve Utihne“, originalnog naziva „Heart of worship“, s Infinitasom – braćom i sestrama Perić: Ivanom, Filipom, Monikom, Jelenom i Katarinom. Osim što ga za ovu pjesmu vežu osobno duboke i upečatljive veze (bila je to ulazna pjesma njegova vjenčanja), odlučio ju je snimiti s ovim dragim i bliskim prijateljima. Dominika i Infinitas, sudionike X Factora 2014. godine koji su bili u top 12 finalista, vežu velika ljubav prema glazbi te upravo vjenčanja koja često sviraju zajedno.

Pjesma od nas kao slušatelja traži zadiranje u dubinu, otvaranje srca koje se ponekad može činiti kao mjesto na koje ne želimo često zalaziti: suho i pusto, neispunjeno i u potrazi za smislom. Upravo zato, u ovo doba neizvjesnosti i žeđanja za dobrotom, pjesma nas i u kadrovima novoga spota vodi kroz pustinju, i to ni više ni manje nego Hrvatsku Saharu. Da! Vjerovali ili ne – Hrvatska ima svoju pustinju i Dominik je zajedno s Filipom Bašićem iz DOKU FILMS produkcije uspio prenijeti emociju pjesme na snenim Dravskim Peskima i pretočiti ih u spot za ovu pjesmu i tako opet pridonijeti promociji Lijepe Naše – neistražene, a tako bogate!

Naime, nakon posljednjeg ledenog doba, nabujala Drava donijela je čestice pijeska s Alpi, a u periodu sušnih razdoblja vodostaj rijeke bi bio nizak pa je jaki podravski vjetar raznosio čestice pijeska te stvorio pravu pravcatu pustinju, danas poseban geografsko-botanički rezervat. Lokalno stanovništvo se voli našaliti da je ovo vjerojatno jedina pustinja na svijetu u kojoj nitko nikada nije ostao žedan, a o gostoljubivosti lokalaca posvjedočit će i Dominik i Infinitas! Iako su se suočili s poteškoćama i kušnjama, spot je uspio prenijeti jasnu poruku – u pustinji našeg života samo je Jedan važan, i ova je pjesma za trenutke preispitivanja vlastitog srca odgovor na sva naša traganja – On živi i čeka nas u tim trenucima – kad sve utihne i glazba prestane.

Obradu pjesme Kad Sve Utihne pogledajte ispod: