Glazbu potpisuje Matea Mažar, članica slavljeničkog tima Doma molitve Slavonski Brod koja je molitvu uglazbila 2018. godine.

“Koju godinu ranije na put mi dođe knjiga Duhovne vježbe, sv. Ignacija Lojolskog. U toj knjizi ima zapisana ta molitva. Kako sam se često koristila knjigom, sve više sam zapažala kako je ta molitva zapravo duboka. U jednom trenutku doživjela sam kako je dovoljno moliti samo to i dosta je. Bog mi je sve dao, i sve je Njegovo, sve pripada Njemu. Ja Mu sve želim dati, vratiti. Jedino što Ga molim je Njegovu milost i ljubav. Sjećam se kako sam tada gledala samo u tu molitvu, a okolo kao da se sve zamutilo. Poželjela sam ju opjevati, tj. djelovala mi je tako lijepo sročeno da se da pjevati ju. I spontano sam jednom sjela za klavir i tako je nastala”, poručila je Matea.

U video spotu, osim autorice glazbe, možemo vidjeti i provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, patera Sebastijana Šujevića.

“Ova je pjesma izvrsno uglazbljena molitva sv. Ignacija Lojolskog, molitva predanja i ljubavi – Uzmi Gospodine i primi. Ona svakoga uvodi, tko joj se preda, tko se preda Duhu Božjemu koji uvodi u duboke odnose, u bogatstvo Gospodnje, gdje nas Gospodin želi kao sinove i kćeri. I kao takva, vjerujem da će mnogima pomoći da se pokrenu, da pokrenu duh, volju kako bi susreli Gospodina na dubljim razinama, povezali se s njime, a onda se i ohrabrili te mu se predali ljubili ga kako nas On ljubi. A Gospodin onda i uzvraća i većom slobodom i većim mirom i većim ostvarenjem identiteta našega sa svim našim talentima koje nam je on dao. Preporučam”, izjavio je p. Sebastijan Šujević

Video spotom želja je bila prikazati jedan dan osobe predane Bogu – od jutarnje molitve, meditacije, posta do odlaska na svetu misu.

Spot je sniman u crkvi župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju te u crkvi župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu, a snimatelj i montažer je Jerko Abičić.

Pjesmu je svojom izvedbom obogatio i Martin Kutnar koji je svirao violončelo. Glavni vokal pjevala je Matea Mažar, dok su prateći vokali članovi slavljeničkog tima Doma molitve Slavonski Brod. Klavijature te mix i mastering potpisuje Alen Valinčić.

Nadamo se da će ova pjesma uvesti mnoge u dublje predanje Gospodinu.