Film

Prvi kadrovi snimljeni su u Karlovcu prigodom boravka Lyliane Fournier majke ubijenog branitelja Jean-Michela, koja je vrlo emotivno posvjedočila pred kamerom i ispričala svoja sjećanja na njegov odlazak u Hrvatsku, govorila je o svojim osjećajima prema izgubljenom sinu i njegovoj ulozi i želji da pomogne Hrvatskoj u Domovinskom ratu, javlja Laudato.hr.

Ideju za snimanje filma prema objavljenom romanu “Jean ili miris smrti” autorice Nevenke Nekić pokrenula je Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika u čijoj će se produkciji film i realizirati, a snimanje je predviđeno na lokacijama u Karlovcu, Vukovaru, Zagrebu i francuskom gradu Vesoulu tijekom ove i iduće godine. Završetak filma i premijerno prikazivanje očekuje se na obljetnicu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara sljedeće godine. Producent filma je Antun Ivanković, scenaristica Nevenka Nekić, redatelj Branko Ištvančić s kojim Udruga ima uspješno iskustvo u realizaciji nagrađivanog dokumentarnog filma “Draga Gospa Ilačka”

Jean-Michela Nicoliera, posmrtno je Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovao predsjednik Ivo Josipović. Odlikovanje je primila njegova majka Lyliane Forunier.