BIOGRAFSKI FILM

VIDEO ‘Tolkien’ – uskoro film o mladim godinama autora Gospodara prstenova, pogledajte prve scene

Pogledajte trailere filma čija je svjetska premijera zakazana za 10. svibnja

Biografski film o J. R. R. Tolkienu, autoru legendarne trilogije Gospodar prstenova i drugih djela inspiriranih kršćanstvom koja već desetljećima nadahnjuju milijune čitatelja, bit će premijerno prikazan u svibnju, a već su objavljena dva videa koja ga najavljuju.

“Tolkien” je projekt producentske kuće Fox Searchlight, a film će režirati finski redatelj Dome Karukoski. Naslovnu ulogu igra engleski glumac Nicholas Hoult, poznat po ulogama u holivudskim uspješnicama X-Men i Mad Max.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dosad objavljenim trailerima može se zaključiti kako je film fokusiran na mladenačke godine Tolkiena, vrijeme kada je upoznao svoju buduću ženu Edith Bratt i započeo svoje duhovne i intelektualne fascinacije koje će kasnije rezultirati jednim od najvažnijih književnih djela XX. stoljeća. Prema najavi, film bilježi i Tolkienovu borbu u Prvom svjetskom ratu.

U kojoj će mjeri film zabilježiti predanu katoličku vjeru poznatog autora, teško je reći, ali prema svemu dosad poznatom, po tom pitanju ne treba puno očekivati. Ipak, film bi mogao biti zanimljiv prilog biografskim prikazima života jednog od najpoznatijih engleskih katolika.

Pogledajte trailere filma čija je svjetska premijera zakazana za 10. svibnja.

Goran Andrijanić | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 12. ožujka 2019.

Možda vam se svidi