Film govori o neobičnom cirkusu u kojemu karizmatični vlasnik Mendes (glumi ga meksička zvijezda Eduardo Verastegui) okuplja ljude koji su naučili svoje nedostatke pretvarati u prednosti atraktivne za sve ljude

Nick Vujičić čovjek je koji donosi poruku nade!

Puno smo puta pisali o ovome sinu australskog protestantskog pastora srpskih korijena. Iako rođen bez ruku i nogu, pun je života, entuzijazma i nade koju želi podijeliti s drugima.

Široj javnosti je manje poznato da je Nick glumio i u kratkom igranom filmu “The Butterfly Circus” (Cirkus leptira), snimljenom 2009.

Film redatelja i scenarista Joshue Weigela govori o neobičnom cirkusu u kojemu karizmatični vlasnik Mendes (glumi ga meksička zvijezda Eduardo Verastegui) okuplja ljude koji su naučili svoje nedostatke pretvarati u prednosti atraktivne za sve ljude.

Cijela priča događa se u vrijeme Velike depresije u SAD-u, a Weigel i njegova supruga Rebekah napisali su scenarij stvarajući ga oko uloge koju su predvidjeli za Nicka Vujičića, nadajući se da će je prihvatiti. Vujičić glumi Willa, lika koji je paraliziran osjećajem samosažaljenja zbog svojeg fizičkog hendikepa i koji naposljetku završava u Cirkusu leptira.

Zahvaljujući ljudima u njemu i njihovoj potpori, Will prolazi kroz emotivnu i duhovnu katarzu i postaje nadahnuće drugima. Film, očito nadahnut životnom pričom Australca, dobitnik je mnogih nagrada, a sam Vujičić dobio je nagradu u kategoriji najboljeg glumca u kratkom filmu na prošlogodišnjem neovisnom filmskom festivalu Method Fest u kalifornijskom gradu Calabasasu.

“Dvadeset najmudrijih minuta koje su vidjeli u životu”, tako su neki opisali film Joshue Weigela.

Više o Nicku Vujičiću pročitajte OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net