Dokumentarni film Stepinac – Kardinal i njegova savjest scenaristice i redateljice Višnje Starešina počinje s prikazivanjem od 24. rujna u kinima diljem Hrvatske, objavljeno je na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon zagrebačke svečane premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu u veljači te prikazivanja na Pula Film Festivalu u rujnu ove godine otvara se mogućnost da film vidi i šira publika. Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Film  priča priču o iznimnoj osobnosti Alojzija Stepinca, kako se svojedobno najmlađi nadbiskup na svijetu nosio s izazovima najokrutnijih  autoritarnih i totalitarnih režima 20. stoljeća. Zašto  je za Pavelića bio „magarac“, a za Tita postao neprijatelj br. 1? Zašto je u Titovoj Jugoslaviji suđen, a u slobodnoj Americi slavljen kao simbol otpora komunizmu u porobljenoj Europi? Što je činio i kako se čovjek i nadbiskup Alojzije Stepinac nosio s posljedicama svojih izbora u najsloženijim povijesnim vremenima?

Sve informacije u vezi prikazivanja filma i prodaje ulaznica dostupne su na mrežnim stranicama kina CineStar u kojima prikazivanje započinje 24. rujna. Prikazivanje je planirano i u Bjelovaru, Koprivnici, Daruvaru, na Lošinju, u Rabu, Sinju, Virovitici i u kinu Ekran Split, a do sada su dogovorena prikazivanja i u sljedećim gradovima u Hrvatskoj: Ivanec – 24. 9., Kinomatografi Dubrovnik – 24. 9., Kinomatografi Osijek – 24. 9., Metković – 3. 10., Nova Gradiška – 28. 9., 1. 10., Novi Marof – 26. 9., Novska – 26.-27. 9., Opatija – 29. 9., Pakrac – 25.-27. 9., Rovinj – 29.-30. 9., Varaždin – 27. 9., Velika Gorica – 27.-29. 9., Samobor – 22. 10., Kutina – 10. mjesec, Našice – 10. mjesec.