JONATHAN PRYCE KAO SVETI OTAC

Zvijezda serije ‘Igra prijestolja’ glumi papu Franju u novom filmu: Anthony Hopkins u ulozi Benedikta XVI.?

Radnja filma trebala bi obuhvaćati vrijeme od izbora Josepha Ratzingera na mjesto pape do današnjih dana…

film o papi franji benedikt xvi anthony hopkins jonathan pryce netflix

Fernando Meirelles trebao bi režirati, a Jonathan Pryce i Anthony Hopkins glumiti u novom Netflixovu filmu o papi Franji.

Kako javlja Deadline.com, Jonathan Pryce, koji je mlađoj publici poznat po ulozi Vrhovnog vrapca u seriji Igra prijestolja, trebao bi utjeloviti lik poglavara Katoličke Crkve. Isti portal piše i kako trenutno traju pregovori s poznatim glumcem Anthonyjem Hopkinsom oko uloge pape Benedikta XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnja filma trebala bi obuhvaćati vrijeme od izbora Josepha Ratzingera na mjesto pape do današnjih dana, a poseban naglasak stavio bi se na povijesnu ostavku Benedikta XVI., izbor pape Franje te njegov pontifikat.

Prema pisanju magazina Variety, film želi prikazati “odnos i različite vizije dvaju najmoćnijih lidera Katoličke Crkve, gdje se oboje moraju suočiti sa svojom prošlošću te zahtjevima modernog svijeta kako bi Crkvu vodili naprijed”.

Snimanje bi trebalo početi u studenom ove godine.

Da je Pryce idealan za lik Svetog Oca Franje primijetili su mnogi korisnici društvenih mreža kada je prije godinu dana stranica Bored Panda ukazala na njihovu nevjerojatnu sličnost. Zanimljivo je i da je lik kojeg je velški glumac utjelovio u seriji Igra prijestolja također vrhovni svećenik i voditelj jedne religijske skupine.

Joseph Ratzinger i mladi Anthony Hopkins također su fizički slični

Uloga rimskog Prvosvećenika ne bi trebala biti strana ni oskarovcu Anthonyju Hopkinsu. Hopkins je naime već nekoliko puta glumio likove sa snažnim religijskim obilježjima poput Abrahama Van Helsinga u Coppolinoj verziji Drakule te oca Lucasa, svećenika-egzorcista u filmu Obred, snimljenom prema istoimenoj knjizi.

Tino Krvavica | Bitno.net

Objavljeno: 7. rujna 2017.
  1. Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi