MOLITVE KOJE POMAŽU I TJEŠE

Devetnice za teške životne situacije

Posebne biblijske devetnice za osobe koje osjećaju tjeskobu, za one koji imaju problema sa depresijom te za one koji su se suočili sa smrću drage osobe.

Hosana - Depresija, Tjeskoba, Oplakivanje

U sklopu izdavačkoga niz HOSANA koji donosi pristupačne i cjenovno povoljne knjižice s omiljenim pobožnostima i molitvama, upravo su objavljena tri nova naslova: Devetnica u vrijeme tjeskobe, Devetnica u vrijeme depresije te Devetnica u vrijeme kada oplakujemo voljenu osobu. Radi se o devetnicama koja se temelje na biblijskim tekstovima i posebnim molitvama, a namijenjene su svima onima koji se nalaze u teškim životnim situacijama. One, naravno, nisu čarobni štapić i podrazumijevaju da osoba u poteškoćama zatraži svu stručnu pomoć za svoje stanje, ali pomažu da se u takvim situacijama uzme ozbiljno u obzir i duhovna komponenta te produbi odnos s Bogom koji jača i tješi.

Devetnica u vrijeme kada oplakujemo voljenu osobu
U vrijeme oplakivanja voljene osobe nijedna riječ, nijedan pogled i nijedna gesta utjehe ne mogu doprijeti do dubine naše boli. To je vrijeme kada svoj obamrli i iscrpljeni duh trebamo natapati iz jedinoga Izvora, od Onoga koji je život sam. U ovoj biblijskoj devetnici nalaze se molitve i svetopisamski tekstovi pogodni za razmatranje u tomu teškom razdoblju koji nam mogu pomoći da obnovimo svoju vjeru i pouzdanje da ćemo jednoga dana ponovno biti zajedno sa svojim voljenima.Više o ovoj devetnici možete saznati na linku ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devetnica u vrijeme depresije
U vremenu posvemašnjega beznađa, neopisive duhovne boli i tame Božji nam glas u tišini našega srca neprekidno šapće: “Nisi sam.” Ova je devetnica poziv da osluhnemo taj Božji glas i uvidimo da ponad svih poteškoća i mračnih misli i za nas sija Sunce koje je bezuvjetna Ljubav; naš Put koji će nas izvesti iz tame, Istina koja će raspršiti sve naše laži, Život koji nikada ne će uminuti. Više o ovoj devetnici možete saznati na linku ovdje.

Devetnica u vrijeme tjeskobe
Mnoštvo briga i problema svakodnevno tišti naše srce. I ne htijući često se nađemo preplavljeni strahovitom tjeskobom, zabrinuti za mnoštvo stvari na koje možemo utjecati vrlo malo ili ništa. U takvim trenutcima Bog nam poručuje: “Sam Gospodin ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći!” (Pnz 31,8). U ovoj biblijskoj devetnici naći ćemo molitve i biblijske tekstove koji nas uče da se poput djeteta s potpunim povjerenjem predamo u ruke Boga koji nas ljubi. Više o ovoj devetnici možete saznati na linku ovdje.

U istom nisu popularnih devetnica objavljene su i omiljena pobožnost pape Franje Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove, čudotvorna molitva u svim potrebama Isuse, misli se ti!, molitveni vodič 15 minuta s Isusom itd. Sve knjižice omiljenih devetnica i pobožnosti možete pogledati na linku ovdje.

Sve knjižice omiljenih devetnica i pobožnosti možete pogledati na linku ovdje.

Verbum.hr | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 2. studenoga 2015.

Možda vam se svidi