Atlas

Temeljeći se na najnovijim otkrićima povjesničara i arheologa – i pomno ilustriran detaljnim zemljovidima, fotografijama i rekonstrukcijama – Atlas prati slijed glavnih događaja Starog i Novog zavjeta.

Rabeći pripovjedački pristup, Atlas pokriva cijelu Bibliju, od Abrahamova putovanja prema Kanaanu do apostola Pavla i utemeljenja prvih Crkava. Posebni dodaci u knjizi posvećeni su temama kao što su biblijski narodi i jezici, klima i poljoprivreda Kanaana, susjedi Izraela i Jude, ratovanje i utvrde, ili putovanje u rimskom svijetu.

Atlas sadržava 97 posebno naručenih zemljovida, koji čitateljima pomažu shvatiti biblijsko pripovijedanje te produbiti razumijevanje zemljopisa i krajolika. Također donosi i sedam panoramskih rekonstrukcija, 17 tlocrta i više od 150 fotografija, te niz prikaza bitaka, ilustracija i kronoloških tablica.

Atlas biblijske povijesti, koji je plod pomnog istraživanja i pisanja biblijskog stručnjaka Paula Lawrencea, potpomognutoga trima stručnim savjetnicima, daje neprocjenjiv i zadivljujući pregled koji oživljuje povijest Biblije. (ika/bitno.net)