JE LI MOGUĆE DA I BOG I PATNJA POSTOJE?

VIDEO Logički problem zla i patnje i postojanje Boga

Ateisti su dugo tvrdili kako je nemoguće da ujedno postoje savršeno dobar, sveznajuć i svemoguć Bog s jedne strane te patnja s druge strane

Foto: Shutterstock

Od svih argumenata protiv postojanja Boga, vjerojatno je najpoznatiji argument iz zla i patnje.

Ateisti su dugo tvrdili kako je nemoguće da ujedno postoje savršeno dobar, sveznajuć i svemoguć Bog s jedne strane te patnja s druge strane. To je tzv. logička formulacija problema. Pogledajte koliko je ona doista uvjerljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj video, kao i ostale u nizu, donosi Reasonable Faith, online apologetski apostolat kršćanskog filozofa Williama Lanea Craiga. Njegovu opširniju obradu teme zla pogledajte ovdje. Richard Swinburne, također emninentni kršćanski filozof, komentira argumente za ateizam ovdje te predaje o problemu patnje ovdje. Poznati katolički filozof Peter Kreeft govori o tom problemu ovdje. Slavni kršćanski filozof Alvin Plantinga odgovara na argument iz zla ovdje, a filozofkinja Eleonore Stump ovdje. Za više, vidite doprinos tomističkog filozofa Edwarda Fesera ovdje i ovdje.

Ne zaboravite uključiti hrvatske titlove! Više videozapisa poput ovoga vidite OVDJE. Posjetite i naš Youtube kanal OVDJE.

Bitno.net


Objavljeno: 25. rujna 2019.

Možda vam se svidi