Taize

Na susretu koji organizira Zajednica iz Taizea mogu sudjelovati mladi od 16 do 35 godina, a mlađi od 16 godina mogu sudjelovati na susretu uz uvjet da imaju pratitelja (jedna odrasla osoba iznad 20 godina na dvoje mladih – jedan muškarac može pratiti dva mladića, isto vrijedi i za djevojke). Ovi pratitelji ostaju s mladima tijekom cijelog susreta, te su smješteni u obitelji zajedno s mladima koje prate.

Prijave se odvijaju isključivo preko Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije. Grupe koje se namjeravaju uputiti na Hodočašće povjerenja moraju se prijaviti putem e-maila mladi@hbk.hr do 1. studenoga. Uz podatke o voditelju (ime, prezime, e-adresa i broj mobitela), naziv župe i nad/biskupije, potrebno je pri prijavi napisati i okvirni broj sudionika grupa.

Grupe koje se prijave do 28. studenoga moraju dostaviti u Ured HBK za mlade popis imena svih mladih koji idu u Prag putem formulara koji će voditelji nakon prijave grupe dobiti od Ureda za mlade.

Poziv praškog nadbiskupa kardinala Dominika Duke mladima:

Dragi mladi prijatelji! S radošću vas pozivamo na međunarodni susret mladih kršćana koji Zajednica iz Taizéa priprema u Češkoj, u Pragu, gradu koji se nalazi u srcu Europe i koji je, od početka naše povijesti bio duhovno i kulturno središte, ne samo naše zemlje nego i cijele srednje Europe. Dočekat će vas monumentalne panorame Praškog dvorca s katedralom Svetog Vida i drugim kršćanskim crkvama koje svojim postojanjem naviještaju evanđelje. Vaša braća i sestre iz kršćanskih Crkava raduju se što ćemo vam pružiti gostoprimstvo kako biste mogli doživjeti kraj 2014. godine i početak 2015. godine u Pragu, našoj Majci gradova.

Ured za mlade HBK | Bitno.net