Maldini, Del Piero, Zanetti, Baggio, Pirlo, Schevchenko, Etòo, Simeone i mnogi drugi bivši i sadašnji nogometaši sudjelovali su u jučerašnjoj međuvjerskoj utakmici za mir.

Utakmici je prethodio susret s papom Franjom, a od pedeset velikana nogometa najviše pozornosti izazvao je „najveći od najvećih“ – genijalna argentinska desetka! Ne, nije riječ o Leu Messiju, koji je nažalost otkazao dolazak u posljednjem trenutku, već o Diegu Armandu Maradoni. Njegov susret s papom Franjom bio je nešto posebno!

– Duboko sam dirnut što sam ga mogao zagrliti. Udaljio sam se od Katoličke Crkve jer sam mislio kako ne čini dovoljno za siromašne, te kad je Bog k sebi uzeo moju majku. Ali sada s Franjom stvari su se promijenile.

Govoreći o trenutku srdačnog susreta i zagrljaja s Papom, Maradona se prepun emocija prisjetio njegovih riječi:

– Što mi je rekao? Da me je čekao i to me dirnulo. Obećao sam mu kako ću uvijek biti prisutan ondje gdje se bude radilo o miru. On je pravi „Natprosječni“, više od Maradone. On je prava argentinska desetka!

Svoje je riječi najbolji nogometaš svih vremena na kraju i simbolički potvrdio, poklonivši Papi argentinski dres sa „svojom“ desetkom.

Pogledajte I snimku srdačnog susreta dvojice Argentinaca!

M.V./Bitno.net