Foto: Elizabeth Cromwell @wikimedia commons

“Ovaj posao koji radite, to je Božji posao”, tako se Barack Obama obratio na nedavnom susretu članovima udruge Organizing for action, koja je posvećena isključivo promicanju politike Baracka Obame.

“Božji posao”, dakle, o kojem Obama govori uključuje lobiranje za sve liberalnije zakone o abortusu u američkim saveznim državama, te zalaganje za istospolne brakove. Primjerice, kada je prošle godine republikanski kongresmen Trent Franks uspio progurati u Zastupničkom domu zakon koji bi zabranio abortus nakon 20. tjedna, Organizing for action oglasili su se i oštro se suprotstavili tome zakonu (zakon je kasnije poslan u Senat kojeg kontroliraju demokrati, te je još u proceduri, ali bez šansi za usvajanje), te ga nazvali “neustavnim”.

“Raditi za Boga”, prema američkom predsjedniku znači dakle promicati ubijanje nerođene djece. Nije prvi put da se Obama “proslavio” ovakvim izjavama. Svojedobno na susretu proabortivne organizacije Planned Parenthood rekao je kako je “uz njih svaki korak” i zahvalio im.

“Bog vas blagoslovio”, rekao je tada Obama.

Ono što je gorka i tragična ironija, jest da je to rekao pripadnicima organizacije koja promiče abortus najviše upravo među pripadnicima etničkih manjina u SAD-u, pa i onoj kojoj on pripada. Sve statistike pokazuju kako najveći broj ubijene djece dolazi iz afroameričke populacije, dakle one iz koje dolazi Obama i koja je njegov izbor doživjela kao promjenu njezina položaja. Očito, pogrešno.

G. An. | Bitno.net