Francuz Jean-Pier Delaume-Myard glasnogovornik je udruge La Manif Pour Tous, koja se veće dulje vrijeme bori za obranu institucije obitelji u Francuskoj. On je homoseksualac koji se suprotstavlja zakonu koji je prošle godine legalizirao istospolni brak u Francuskoj, naglašava kako taj zakon ne odražava želje homoseksualne populacije u njegovoj zemlji, te da je riječ o nepotrebnom zakonu koji je nametnuo gay lobi.

Nedavno je Delaume-Myard održao govor na skupu u Bruxellesu na kojem se prosvjedovalo protiv Izvješća Lunacek. Riječ je o izvješću koje je sastavila europarlamentarna zastupnica iz austrijske Zelene stranke i kojim će se, kako upozoravaju njegovi kritičari, ako bude bio izglasan u Europarlamentu u Strasbourgu, državama članicama Europske Unije nametnuti promicanje najšire shvaćenih “prava homoseksualaca” kao i “anti-diskriminacijske mjere” u nizu područja koja su do sada bila pod nadležnošću samih država: zdravstvo, obiteljska politika, obrazovanje i zapošljavanje. To bi moglo, među ostalim, značiti da će sve države imati obvezu priznavanja istospolnog braka (čak i ako nije sklopljen na njihovu teritoriju), a svako suprotstavljanje homoseksualnom stilu života moglo bi biti ograničeno ili čak sankcionirano.

Ono na što je Francuz u svom govoru upozorio jest i da će EU tijekom rasprave o Izvješću Lunacek odobriti oko 7 milijuna eura za aktivnosti udruga koje promiču prava homoseksualaca, te kako novo izvješće svojom metodologijom podsjeća na ono od prije nekog vremena – izvješće portugalske eurozastupnice Edite Estrele koje je neuspješno pokušalo nametnuti liberalni pristup abortusu i spolnom odgoju svim državama članicama.

“Obje zastupnice članice su interne skupine Europarlamenta za prava LGBT osoba. Ta činjenica jednostavno pokazuje da LGBT lobi, konkretnije organizacija ILGA Europe (lobistička organizacija gay osoba) nastavlja sa svojim pritiskom na Europski parlament kako bi mijenjao zakone u skladu s njihovim interesima”, rekao je Francuz u svom govoru i postavio pitanje što će se dogoditi s tih sedam milijuna eura koje će biti dane LGBT lobiju.

“Postavljam to pitanje kao homoseksualac koji nije dio tog LGBT lobija – na koje konkretne ciljeve će taj novac biti potrošen. Ovih dana sam razgovarao s puno francuskih homoseksualaca i nitko od njih nije svjestan da će mu takva sredstva biti na raspolaganju”, rekao je Delaume-Myard i dodao kako su sredstva EU-a bila korištena i kada je LGBT lobi promovirao zakon o istospolnom braku u Francuskoj.

“Većina homoseksualaca u Francuskoj je protiv istospolnih brakova, jer su naprosto protiv zajednice takvoga tipa. I to ne tvrdim ja nego statistički podaci svih značajnijih istraživanja. Već dugo ponavljam to pitanje: Za koga je donesen taj zakon? Za sve homoseksualce u Francuskoj ili za njih 2000 koji žive u pariškom kvartu Marais (četvrt u kojoj veliki broj stanovnika pripada gay populaciji, op. a.)?”, poručio je Francuz i podsjetio kako je broj sklopljenih istospolnih brakova nakon usvajanja zakona puno manji nego što je francuska vlada tvrdila da će biti.

Jean-Pier Delaume-Myard je u svom govoru ponovio zašto se suprotstavlja zakonu o istospolnim brakovima.

“Još od listopada 2012. tvrdim da treba razlikovati pojmove ‘homoseksualac’ i ‘gay’. Homoseksualci, skupina kojoj i ja pripadam, žele svoja građanska prava, kao i svi drugi građani. Ali, nije im potrebno oblačiti svadbeno odijelo. Postoje mogućnosti i zakoni koje im osiguravaju sva prava na tom polju poput prava na nasljedstvo i sličnih. Ne treba nam manipulacija zakonom jedne malobrojne, ali očito utjecajne skupine. Kada je riječ o djeci, homoseksualci su odgovorne osobe. Svjesne su toga da njihova želja za roditeljstvom ne treba uzrokovati da neko dijete nikada u životu ne osjeti majčinsku ljubav. Homoseksualac je svjestan da dijete nije tek lijek s kojim se liječi situacija u kojoj vas vaš partner ne voli”, poručio je francuski homoseksualac i dodao kako je istospolni brak prvi korak prema umjetnoj oplodnji za istospolne brakove i korištenje surogat-majki, onako kako se to danas radi u Indiji.

Delaume-Myard je ispričao i kako zbog svog angažmana često trpi uvrede iz gay populacije, a često mu se i prijeti. Njegova knjiga u kojoj je argumentirao svoje suprotstavljanje istospolnim brakovima praktički je zabranjena u onim knjižnicima koje su pod utjecajem LGBT lobija. Nedavno je boravio u Italiji, gdje su se homoseksualci, kao i u Francuskoj, također organizirali protiv zakonskih prijedloga o istospolnim brakovima, te mu je puno njih reklo kako se nisu usuđivali izaći u javnost zbog straha da će biti pretučeni. Nedavno su u Bergamu održani prosvjedi protiv zakona o istospolnim zajednicama na kojima su sudjelovali i homoseksualci. LGBT lobi, rekao je Francuz, odmah je organizirao kontraprosvjede pod nazivom “Prekinimo tišinu”.

“Napisao sam prosvjednicima u Italiji kako sam i ja za to da se “prekine tišina”. Ali za to da se prekine tišina o tome da homoseksualci nemaju ništa s tim gay lobijem kojemu je jedini cilj uništiti obitelj. Da se prekine tišina o tome kako se pokušava djeci uskratiti njihove uzore – oca i majku. I kako prekid tišine nema ništa s agresijom i govorom mržnje. LGBT lobi ne može podnijeti kada imate drugačije mišljenje od njihova. I upravo takvo ponašanje je homofobično. Kao da homoseksualac nije sposoban misliti za sebe. I zato pitam – tko je tu fašist i homofob, mi iz Le Manif Pour Tous ili takav LGBT lobi?”, upitao je u svom govoru Francuz koji je na koncu svog govora poručio:

“Ne pripadam nikakvoj stranci niti bilo kakvoj interesnoj grupaciji. Borim se zbog svoje savjesti kako bi svako dijete imalo majku i oca. I da sam heteroseksualac bio bih u Le Manif Pour Tous. Moj angažman nema ništa s mojom seksualnom orijentacijom.”

Dodajmo kako peticiju protiv usvajanja “Lunacek Reporta” možete potpisati ovdje.

G. An. | Bitno.net