VJERA POZNATOG TV VODITELJA

[VIDEO] Svjedočanstvo Roberta Knjaza – Frendovi me pitaju: ‘Zakaj ideš u crkvu?’

Uoči Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u nedjelju, 19. travnja na Trsatu u Riječkoj nadbiskupiji, o svojoj vjeri progovorio je i naš poznati TV voditelj Robert Knjaz. Pogledajte njegovo svjedočanstvo!

Tema Drugog nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji  je “Obitelj – nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske”. Jedna od temeljnih ideja nacionalnih susreta jest stavljanje obitelji u središte pozornosti javnoga mnijenja, bilo crkvenoga tako i mnijenja čitavoga društva. Specifični vid pod kojim želimo promatrati obitelj u prigodi Drugog nacionalnog susreta proizlazi upravo iz temeljnih naglasaka Prvog ciklusa obiteljskog pastorala (2013. – 2015.) – “Od teologije tijela do evanđelja života”.

Naglašavajući da je obitelj “nositeljica života” željelo se još više istaknuti uloga obitelji bez koje uistinu nema niti nade niti budućnosti. Obitelj, kako nam je znano, nije samo nositeljica već i prenositeljica života. Vjernik zna da je ljudski život dar koji supružnici primaju od Boga te da su oni pozvani taj dar života primiti, činiti da se razvija i raste u svim dimenzijama, kako bi jednoga dana ta ista osoba mogla postati nositelj života Crkve i društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema ovoga susreta usko je povezana i s osnovnim naglascima koje je sveti papa Ivan Pavao II istaknuo u enciklici „Evanđelje života” čiju 20. godišnjicu objave ove godine spominjemo. Zato je i hod priprave za Susret prožet poticajima na proučavanje te nezaobilazne enciklike u kontekstu obiteljske problematike, ali i kulture života općenito.

Izvor: susretobitelji.hr

Bitno.net

Objavljeno: 14. travnja 2015.

Možda vam se svidi