„Bilo je to predivno iskustvo, balzam ljubavi prema bolesnima. Starija žena, koja se nikada prije nije mogla pričestiti, primila je prvu svetu pričest.“ Ovim je riječima svećenik José Luis González Santoscoy iz Meksika na svojem Facebook profilu opisao događaj koji mu je ispunio srce.

Podijelio je i nekoliko fotografija koje pokazuju predivno iskustvo u bolnici, ali nas istovremeno pozivaju o milosti koju primamo u svetoj pričesti, donosi Aleteia.

Pacijentica je prije nekoliko tjedana hospitalizirana zbog zaraze koronavirusom. Svećenik ju je prilikom redovita posjeta bolesnicima upitao hoće li se ispovjediti. „Odgovorila mi je kako se zbog različitih životnih okolnosti nikada nije ispovjedila niti pričestila, ali je za tim duboko čeznula…“, izjavio je svećenik.

Nakon kratkotrajna promišljanja svećenik je zaključio kako pacijentica ima neophodno razumijevanja za primanje sakramenata. Naposljetku se krajem lipnja prvi put ispovjedila i primila prvu pričest. „Nakon što je primila prvu svetu pričest izjavila je kako osjeća mir jer je u svoje srce primila Isusa“, izjavio je svećenik.

Inače, ovaj svećenik obilazi bolesne kako bi promicao mir, radost i susret s Gospodinom, a na svojoj Facebook stranici dijeli fotografije i promišljanja o svojoj službi koja, ponajviše zbog posebne radosti kojom odišu, nadahnjuju ljude širom svijeta.

Una experiencia maravillosa, un bálsamo de amor para los enfermos. Fue una Primera Comunión de un señora ya grande que…

Objavljuje Padre José Luis González SantoscoyČetvrtak, 25. lipnja 2020.