U jednom trenutku Rahela je sebe zatekla kako na Googleu upisuje pojam “pobačaj” i naziv jedne hrvatske bolnice. „Htjela sam se detaljnije informirati o pobačaju kako bih ga u nekoj pauzi mogla obaviti. Pronašla sam neke teške argumente protiv tog djeteta i samu sebe sam uvjerila da će nakon pobačaja sve biti u redu”

Foto: Shutterstock

Riječanka Rahela posvetila je pjesmu „Želim živjeti“ najmlađoj kćeri koja joj je bila darovana u teškim životnim okolnostima. Svoju potresnu priču o pobjedi života ispričala je na YouTubeu. „I ja sam u jednom trenutku, prije otprilike četiri godine, kada sam se našla u jednom obiteljskom vrtlogu, morala birati između života i smrti. Možda će netko reći: drama? Ali stvarno je bila drama“, započinje na snimci.

Mlada žena, naime, nije odmah shvatila da je trudna. Tek je nešto kasnije spoznala da se našla u situaciji koju u tom razdoblju nije nimalo priželjkivala. U jednom trenutku je sebe zatekla kako na Googleu upisuje pojam “pobačaj” i naziv jedne hrvatske bolnice. „Htjela sam se detaljnije informirati o pobačaju kako bih ga u nekoj pauzi mogla obaviti. Pronašla sam neke teške argumente protiv tog djeteta i samu sebe sam uvjerila kako će nakon pobačaja sve biti u redu“, priznaje.

Dani su prolazili, a u Raheli je rasla spoznaja kako ne može pobaciti svoje dijete jer s tom odlukom ne bi mogla nastaviti živjeti. „Počela sam prihvaćati trudnoću. Povjerila sam se prijateljima. Polako sam se odlučila za bebu. Izabrala sam život“, kaže. Kada je jednoj kolegici s posla u suzama priznala što joj se događa, ova ju je zagrlila i rekla: „Hej, u moru loših vijesti, ova je sjajna! Zašto plačeš?“

Ubrzo se pojavila na prvom ginekološkom pregledu. „Moja djevojčica je već bila jako velika i mahala mi je s ekrana“, prisjeća se. Rahela je odlučila svoju intimnu priču podijeliti s drugim ženama kako bi im time poručila: u teškim životnim situacijama možeš se odlučiti za život. Svoju intimnu ispovijest prvo je spomenula na svojem blogu, a onda ju je detaljnije ispričala na YouTube kanalu.

„Spasilo me pouzdanje u Boga. Odmalena sam u vjeri, ali onda sam se našla u situaciji kada je moja vjera trebala iz teorije prijeći u djela. Odlučila sam vjerovati u Boga, da će On biti uz mene i nositi me u svim teškim situacijama“, kaže. Rahela je danas ponosna majka troje djece, a među njima i četverogodišnje djevojčice, koju je zbog nepovjerenja i straha zamalo izgubila.

Međutim, u svojoj djevojčici danas ima najljepši podsjetnik na teško razdoblje kada je samo trebalo vjerovati Bogu. Potrebno je imati pouzdanja u Oca koji će blagosloviti sve naše dobre odluke, a posebno onu za život!

Rahela je prije dvije godine s nekolicinom prijatelja snimila pjesmu „Želim živjeti”.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net