SVJEDOČANSTVO AMY PURDY

VIDEO Fascinantna priča o ženi koja je kroz život zaplesala bez nogu

Najprije je, kako kaže, morala pronaći „odgovarajuće noge“. Sedam mjeseci nakon što je počela nositi proteze, vratila se snowboardingu i osvojila dvije zlatne medalje

Foto: schreenshot/YouTube

Amerikanka Amy Purdy, koja je bila sudionica Tedove konferencije, kao djevojka se bavila snowboardingom i željela je proputovati cijeli svijet. Međutim, u jednom trenutku njezini snovi su nestali. Život joj se potpuno promijenio kada je s 19 godina oboljela od bakterijskog meningitisa, bez velike šanse za preživljavanje. Sljedeća dva mjeseca provela je u bolnici gdje je izgubila slezenu, bubrege, sluh u jednom uhu i obje noge ispod koljena. U potresnom svjedočanstvu opisuje kako se nakon izlaska iz bolnice osjećala potpuno slomljena. Nakon nekoliko mjeseci depresije, shvatila je kako se mora trgnuti i prihvatiti svoj život.

„Da je moj život knjiga i ja sam njezin autor, kako bih htjela da moja priča ide?“ upitala se. Najprije je, kako kaže, morala pronaći „odgovarajuće noge“. Sedam mjeseci nakon što je počela nositi proteze, vratila se snowboardingu, a ubrzo i osnovala neprofitnu organizaciju koja pomaže mladima s invaliditetom koji se žele baviti sportom. Amy je trenutno najviše rangirana snowboarderica s prilagođenim potreba na svijetu i osvojila je dvije zlatne medalje. Sudjelovala je u televizijskoj emisiji “Ples sa zvijezdama” kada joj je plesni partner bio Derek Hough.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 15. listopada 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi