Pauline i Roger Fitter, bračni par iz engleskog Camelsdalea, tijekom života udomili su više od 600 djece. Prvo dijete u njihovu je kuću ušlo nakon samo tri mjeseca braka, prenosi Aleteia. Gospođa Foster tako je ispunila zavjet koji je dala dok je još radila kao medicinska sestra u vrtiću za djecu koja su čekala na posvojenje. „Zaista me zaboljelo kad sam vidjela bebe kako završavaju u institucijama, pa sam u dobi od 19 godina odlučila da ću nakon udaje postati udomitelj“, izjavila je gospođa Pauline u razgovoru za BBC.

Suprug Roger je podržao svoju suprugu pa je mladi bračni par ubrzo udomio novorođenu bebu koja je imala problema s bronhitisom. Nakon nje u njihovu su kuću uselila brojna druga djeca.

Inače, ovaj bračni par ima četvero biološke djece i jedno usvojeno dijete. „Nas dvoje nikada nismo pomislili da smo udomili dovoljno djece. Mogli smo vidjeti rezultate svojih napora i to je za nas bilo vrlo korisno“, objašnjava Roger, inače djed 11 unučadi.

Prisjećaju se tihe trogodišnje djevojčice koja je pri ulasku u njihov dom dugo izbjegavala kontakt očima i fizički dodir. „S tom djevojčicom proces upoznavanja trajao je jako dugo. Onda je jednog dana svoju malu ruku samo stavila u moju…“, prisjeća se Pauline.

Fitteri su u svoj dom tijekom godina primali i brojnu traumatiziranu djecu koja su prolazila kroz mučne sudske procese. „To je bio prilično emotivno iskustvo. Uvijek smo se trudili razumjeti djecu koja su mnogo toga prošla… Uostalom, mi smo bili odrasli ljudi i s time smo se morali znati nositi“, istaknula je bivša medicinska sestra.