Vernon Brewer je osnivač i predsjednik World Helpa, kršćanske organizacije koja pomaže siromašnim zajednicama diljem svijeta. Za Faith Wire se prisjetio bolnoga iskustva mladića iz Sjeverne Koreje kojega je nazvao Eun.

„Postoji jedna domaća zadaća za koju bih htio da je nikada nisam napravio“, započeo je Eun. Jednoga dana, dok je još bio učenik  trećeg razreda osnovne škole, učiteljica je rekla kako toga dana neće imati klasičnu domaću zadaću. „Za vas danas imam jedan posebni zadatak. Željela bih da kada dođete kući potražite Knjigu“, započela je. Učenicima je zatim objasnila kako je ta knjiga crne boje, a roditelji je najčešće skrivaju i čitaju kada oni odu na spavanje.

„Ako se dovoljno potrudite, sigurna sam da ćete pronaći Knjigu. Nagradit ću sve one koji je donesu“, završila je. Eun je izletio iz škole i požurio kući kako bi što prije pronašao Knjigu. Potraga je bila dugotrajna, ali je naposljetku uspio pronaći Knjigu. Sljedećeg jutra se pred učiteljicom pohvalio kako je uspješno ispunio zadatak, a ona mu je za nagradu poklonila crveni šal.

Međutim, kada se toga dana vratio iz škole, kod kuće nije zatekao svoje roditelje. Kasnije je doznao da su oni uhićeni zajedno s roditeljima još 14-ero djece koja su bila „nagrađena“ jer su uspješno odradila domaću zadaću. Eun nikada više nije vidio majku i oca, ali nije izgubio vjeru, pa sada i on u tajnosti čita Bibliju.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net