Holivudski glumac Neal McDonough je za hrvatsku Novu TV izjavio kako odbija snimati erotične scene jer se to protivi njegovoj katoličkoj vjeri. Glumac, kojega je proslavila uloga narednika Lynna Bucka Comptona u HBO-ovoj miniseriji „Združena braća“, rođen je 1966. godine u Massachusettsu kao dijete irskih doseljenika. U svojoj bogatoj karijeri snimio je 70 filmova i brojne serije.

„Zbilja sam blagoslovljen. Bog je prema meni zaista bio dobar“, tvrdi glumac. Odgojen je kao rimokatolik, a odrastao je u obitelji sa šestero djece. Svoju suprugu Ruvé Robertson, rođenu u Južnoj Africi, upoznao je dok je snimao „Združenu braću“, a u braku im se rodilo petero djece. „Kao irskom katoliku, u krvi mi je da imam puno djece. Odrastao sam u brojnoj obitelji. Rekao sam tati da je pobijedio, da stajemo na petero djece“, kaže u razgovoru za Novu TV. Dodao je kako ga je odrastanje u velikoj obitelji pripremilo za glumačku karijeru. „Kao najmlađe dijete sam morao pričati viceve, pjevati i nasmijavati ljude. To mi je oduvijek dobro išlo. Uživao sam zabavljajući druge ljude“, kaže.

U razgovoru za Novu TV je izjavio kako redovito odbija snimati scene ljubljenja i seksa. „Tako je. Pitaju me zašto glumim toliko negativaca. Jer ne moram nikoga ljubiti. Zašto snimam toliko ratnih filmova? Jer na ratištima obično nema puno žena. No, imam veliku obitelj pa moram puno raditi. Stoga ću negativce i ratne junake odglumiti najbolje što mogu. Roditelji su mi Irci i usadili su mi radne navike. Kao katoliku odnos s Bogom mi je najvažniji. Zatim dolazi obitelj, a posao je na bitnom trećem mjestu. Djecu učim da obitelj mora biti na prvom mjestu, a tek onda ja“, objašnjava.

Prije nekoliko godine odbio je snimati seriju jer je njegova uloga uključivala i scene seksa. Ova hrabra odluka ga je koštala milijun dolara. „Zbog toga sam dobio otkaz. Odbio sam ulogu za koju sam mogao zaraditi milijun dolara. Rekao sam ‘ne’. Skupo sam to platio“, kaže. Sljedećih godinu i pol nije mogao naći posao, jer je Hollywood, kako kaže, mislio da je „ludi vjerski fanatik“, a on je samo bio zaljubljen u svoju suprugu i nije htio ljubiti druge žene.

Catholic News Agency navodi kako je glumac odbio ulogu u američkoj seriji“ Scoundrels“ koja je emitirana 2010. godine. Prije dvije godine je u biografskom filmu „Greater“ glumio Martyja Burlswortha, mlađeg brata tragično preminulog igrača američkog nogometaša i kršćanina Brandona Burlswortha.

Neal McDonough

Neal McDonough jedan je od rijetkih holivudskih glumaca koji odbija snimati ljubavne scene jer se to protivi njegovim katoličkim uvjerenjima, ali i zato što je zaljubljen u svoju suprugu. Zbog toga je dobio otkaz i izgubio milijun dolara na snimanju popularne serije ‘Očajne kućanice’. ?

Objavljuje IN MAGAZIN u Srijeda, 10. listopada 2018.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net