Australski mediji javljaju kako je Bill Hayden, poznati ateist, čelnik Australske laburističke stranke i bivši generalni guverner Australije, u svojoj 85. godini primio sakrament krštenja, donosi Patheos. Hayden je izjavio kako je tijekom svojega života svjedočio brojnim nesebičnim djelima suosjećanja kršćana. Osim toga, na njegovu je odluku, kaže, djelovala duboka kontemplacija u vrijeme dok se oporavljao od moždanog udara.

„Sebe sam uvijek doživljavao kao suputnika s katolicizmom. Deklarirao sam se kao katolik, ali to nije bilo službeno“, izjavio je Hayden. Budući da je odrastao u katoličkoj obitelji i kao dječak redovito odlazio na misu, bio je iznenađen kada mu je sestra priopćila kako on nikada nije primio sakrament krštenja.

Hayden je nakon obraćenja svojoj obitelji i prijateljima poslao pismo u kojem im je objasnio kako su ga kršćanski principi humanosti, društvenog opredjeljenja i služenja drugima, koji se poklapaju s njegovim osobnim i političkim stavovima, doveli do povratka u Katoličku Crkvu.

„Kršćanstvo za mene predstavlja niz osobina koje sam prije pokušavao primjenjivati u životu, a od sada ću ih nastojati podržavati vjerom“, zaključio je Hayden.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net