Napadač Arsenala i francuski reprezentativac Olivier Giroud pridružio se brojnim nogometašima koji se ne srame javno posvjedočiti svoju vjeru.

U zanimljivom videu pod nazivom “Jedan dan s Olivierom Giroudom u nacionalnom institutu za nogomet Clairefontaine” koji je objavio Francuski nogometni savez, pratimo francuskog napadača tijekom terapije, zajedničkog ručka s ostalim reprezentativcima, a potom za vrijeme popodnevnog odmora kojega ne provodi u igranju video igrica, već u čitanju duhovnog štiva!

Ležeći na krevetu Giroud objašnjava kako se odmara gledajući televizijske serije na svom laptopu, ali kako redovito obnavlja svoju snagu čitanjem knjige “Trenutak s Isusom”, uspješnice Sarah Young.

– S vremena na vrijeme provedem malo vremena s Isusom, baš volim tu knjižicu. Zbilja sam vjernik. Svaki put pročitam jedan mali ulomak iz knjižice. Neću vam sada čitati, no u svakom slučaju tekstovi me oraspolože i stave smiješak na lice – iskren je Giroud.

U knjizi “Les Bleus par les Bleus” (autora Baptistea Chaumiera  i Damiena Degorrea), napadač Arsenala izričito priznaje da je Biblija njegova najdraža knjiga.

– Veliki sam vjernik. Moja me majka uvela u vjeru i odlučio sam se krstiti u Katoličkoj Crkvi. Kad sam imao 21 godinu, tetovirao sam si na desnoj ruci psalam iz Biblije na latinskom koji znači: Gospodin je pastir moj, ni u čem ja ne oskudijevam. To me umiruje. Ne križam se dok ulazim na teren, ali uvijek izmolim jednu malu molitvu – kaže francuski reprezentativac.

Teja Mat; Miodrag Vojvodić | Bitno.net