Angel Colon i Luis Javier Ruiz preživjeli su napad na noćni klub Pulse u Orlandu, inače mjestu gdje se okupljaju homoseksualci. Nedavno su za jedan kršćanski blog izjavili kako su nakon pucnjave radikalno promijenili svoj život i postali kršćani, donosi Faithwire.

Danas svjedoče kako su, nakon što su 16. lipnja 2016. čudesno preživjeli pucnjavu, u kojoj je ubijeno 49 ljudi, zahvalili Bogu i obećali mu kako će ostatak života provesti u širenju evanđelja.

“U jednom trenutku sam pogledao oko sebe. Svi oko mene su bili mrtvi, a ja sam bio živ”, svjedoči Colon. U tom trenutku je počeo zahvaljivati: “Hvala ti, Isuse. Hvala ti, Bože. Istoga trenutka kada izađem odavde počet ću te naviještati. Slavit ću te do kraja života”, kaže.

Njegova transformacija nije bila trenutačna, jer se plašio osude onih kojima se neće svidjeti činjenica da je napustio homoseksualni način života. Međutim, kada je shvatio da je Luis Javier Ruiz, muškarac koji je te večeri također bio u klubu Pulse, javno progovorio kako više ne želi živjeti kao homoseksualac, Colon je skupio snagu, prigrlio vjeru i javno progovorio. Postao je, kako kaže, “vojnik, odnosno general koji se više ne plaši širiti Božju radosnu vijest”.

Ruiz tvrdi da je nakon pucnjave shvatio kako više ne želi živjeti bez vjere, pogotovo zato što je ubrzo saznao da je HIV pozitivan. Ruizovo obraćenje je ostavilo dubok dojam na njegove bivše ljubavnike i druge članove gay-zajednice u Orlandu. “Obraćali su mi se ljudi jer su htjeli upoznati Isusa kojeg ja sada toliko volim”, objašnjava.

Ova dvojica muškaraca su osnovali projekt koji se zove “Neustrašiv identitet”, koji je osmišljen za pripadnike LGBTQ zajednice. Oni također organiziraju “Hod slobode” koji okuplja ljude koji su napustili homoseksualni način života i postali kršćani. Najavljuju kako bi se sredinom rujna trebala organizirati povorka u Orlandu, i to svega desetak minuta hoda udaljena od kluba u kojem se prije više od tri godine dogodio stravičan masakr.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net