“Bila sam jako sretna sa svime što sam imala, ali ništa od toga ne može se usporediti s radošću koju je Gospodin sada stavio u moje srce.”

Tako je mlada Meksikanka Esmeralda Solís Gonzáles koja je prošle godine proglašena misicom svoga rodnog grada Valle de Guadalupe objasnila odluku da napusti život koji je do tada vodila i pridruži se redu klarisa sestara Misionarki Presvetog sakramenta.

Prošlogodišnja pobjednica natjecanja ljepote i bivša nutricionistica danas je novakinja u redu klarisa, a nakon što je objavljena na društvenim mrežama njezina je životna priča postala snažno svjedočanstvo snage poziva na posvećeni život.

“Dobila sam poziv od Gospodina da mu služim na radikalan način. Da prigrlim Kristov križ i živim po njemu”, rekla je sestra Esmeralda u razgovoru za Catholic News Service.

Razlučivanje toga poziva trajalo je u njezinu životu još od kada je bila tinejdžerka. S klarisama se upoznala kada je imala 14 godina, a poziv na redovništvo jačala je kroz duhovne obnove i seminare. Istodobno, živjela je uobičajenim životom prosječne djevojke. Dobro, ne baš uobičajenim jer pobjeda na natjecanju ljepote ne spada u tu kategoriju.

“Božji ‘tajming’ je savršen. Tijekom toga razdoblja Bog mi je dopustio da doživim razna iskustva, poput pobjede na takvom natjecanju, a ta su iskustva ostavila svoj trag i pomogla mi naučiti ono što će mi pomoći bolje razumjeti sve što dolazi”, rekla je 20-godišnja Meksikanka.

“Shvatila sam kako moram napraviti prostor u svom životu za Božji plan. Tijekom razdoblja razlučivanja bilo je i straha i dvojbi, ali ljubav koju mi je Gospodin svakodnevno pokazivao sve je nadvladala”, pojasnila je.

Važan trenutak u svemu tome, rekla je, bila je reakcija njezine obitelji.

“Promjena je bila teška za njih jer je značila odvajanje. Ali, uvijek sam imala potporu roditelja i prijatelja. Mogla sam se ostvariti i u nekom drugom okruženju, ali najvažniji je bio poziv Boga da živim plodonosan život”, priča sestra koja je nedavno dala privremene zavjete.

Dala je i savjet mladim ljudima koji razmišljaju o redovničkom pozivu.

“Navodna sreća koju ovaj svijet prodaje vrlo je zamamna. Ali, usmjerite svoj pogled na trajne stvari. Ne bojte se, ako vas Bog zove, on će se pobrinuti za sve. Primite ga s mirom, radošću i povjerenjem. Strah je tek opravdanje koje stoji na putu istinskoj sreći koju nam Bog nudi”, poručila je nekadašnja misica na putu prema redovničkom životu.

Goran Andrijanić | Bitno.net