Djetinjstvo i mladost proveo je u popravnim domovima, a nasilje, alkohol i droga bile su dio njegove svakodnevice. Vrlo rano ušao je u svijet kriminala, pridruživši se uličnim pljačkašima, te poput njih praznovjerno zazivao Gospu od Montserrata, vjerujući kako će mu pomoći u pljačkama i spasiti ga od zatvora. Ipak, njegove su molitve “protiv njega uslišane”. Uhićen je i osuđen na zatvorsku kaznu od deset godina, a upravo će u zatvoru započeti put njegova oslobođenja . Svoju priču o obraćenju podijelio je u razgovoru za CNA.

Tijekom služenja zatvorske kazne, Khristian je bio uključen u program izrade krunica koji je vodila rehabilitacijska zaklada Paternitas. Brojne noći provodio bi moleći Gospu od Montserrata da mu sačuva život, no snagu krunice još uvijek nije poznavao.

Nakon izlaska iz zatvora uključio u rad zaklade Paternitas, te započeo školovanje. Bilo je to razdoblje u kojemu je, kako kaže, počeo otkrivati misterij vjere. Kako bi preživio, prodavao je krunice na ulicama i nažalost upao u tešku depresiju koja ga je ponovno odvela u svijet droge. Prestao je moliti i okrenuo leđa Bogu. Ipak, jedan na prvi pogled običan susret, promijenit će njegov život. Jednoga je dana neki prolaznik od njega zatražio cigaretu, a nakon što ju mu je Khristian dao, prolaznik se zahvalio te ga blagoslovio. “Bog te blagoslovio!” bile su riječi nakon kojih je 39-godišnji Čileanac briznuo u plač.

– Plakao sam i molio i prilijepio se za krunicu. Ponovno sam počeo živjeti svoju vjeru. Molitva je tako snažna! – kazao je Khristian koji je potom pokrenuo molitvenu kampanju “Milijun krunica za Papu, vjeru, život i obitelj” kao pripravu za skori posjet pape Franje ovoj južnoameričkoj državi.

– Vjerujem da Bog postoji, da je Naša Gospa s nama i da nas može promijeniti. Naša Gospa sačuvala me od smrti, pomogla mi krenuti naprijed, pripremiti se za svjedočenje. Bog radi na meni kako bih bio bolji kršćanin. Mene, staru posudu, preobražava u novu – posvjedočio je Khristian.

Svoju životnu priču kao motivacijski govornik počeo je dijeliti s brojnim učenicima i studentima u čileanskim školama kako bi i oni prepoznali mogućnost da postanu istinska “promjena u svijetu”. Također, svoja svjedočenja koristi kao priliku za širenje pobožnosti molitve krunice u sklopu spomenute kampanje “Milijun krunica”. Posebno je radostan što će papa Franjo tijekom boravka u Čileu posjetiti ženski zatvor u Santiagu.

– Bit će pravi blagoslov za zatvorenike doživjeti posjet nade, ljubavi i radosti koje Papa donosi. On je vrlo karizmatičan, blizak, uvijek nasmijan. To će učiniti mnogo dobroga – zaključio je Khristian.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net