Rachel se prisjeća koliko je bila uzbuđena zbog kupnje crvene pro-life narukvice s jasno utisnutom riječi ŽIVOT. Nošenje narukvice za nju nije bio tek običan hir ili modni izričaj, već je imalo mnogo dublje značenje. To je pak bio znak njezine predanosti i obveze da zauzeto moli za prestanak pobačaja u svijetu. Ali vraćajući se jedan dan iz kupovine u Wallmartu, na parkiralištu supermarketa joj je skliznula narukvica s ruke a da to uopće nije osjetila.

“Pogledala sam posvuda, u autu, u spavaćoj sobi, u kući, ali je nisam nigdje uspjela pronaći. Konačno sam zaključila da mi je najvjerojatnije ispala dok sam iznosila namirnice na parkiralištu supermarketa“, rekla je Rachel za LifeSiteNews.

Dok je još bila u nevjerici zbog tog “čudnovatog” gubitka narukvice, Rachel se ipak nadala da će je pronaći upravo netko kome je uistinu potrebna. Gubitak nije osjećala zbog neznatne materijalne vrijednosti narukvice, već zbog njezina snažna simboličkog značenja.

LifeNekoliko mjeseci kasnije Rachel je počela raditi kao poslužitelj u lokalnom restoranu Olive Garden. Jednog je popodneva u restoran došla jedna majka sa svojim novorođenčetom. Rachel je čestitala majci na djetetu, prisjećajući se da je bila vrlo lijepa i u srednjim 20-ima: “Doimala se malo sramežljivom, ali se ipak nasmijala kad sam joj čestitala.” Dok ju je Rachel posluživala, komentirala je kako je beba prekrasna i kako se spokojno odmara u kolicima. Za vrijeme razgovora pogled joj je zastao na majčinoj ruci. Nosila je crvenu narukvicu s prepoznatljivim logom ŽIVOT .

“Nosite pro-life narukvicu?” odvažila se priupitati Rachel. Mlada je djevojka isprva bila zbunjena, ne znajući što Rachel pod tim misli, a onda joj je sinulo.

“Da, našla sam ovo na parkiralištu!” odgovorila je. Nakon što je uočila posvemašnje zanimanje konobarice za narukvicu, nadodala je kako ima interesantnu priču povezanu s njom koju bi rado podijelila. Rachel je sa zanimanjem slušala… Djevojka je ispričala kako je nekoliko mjeseci prije saznala da je sasvim neočekivano trudna. Otišla je u šoping kako bi se smirila i misli odvukla od dogovorenog pobačaja koji je bio zakazan za nepuna dva dana. Krenuvši prema ulazu u Wallmart, pogled joj je zastao na crvenoj gumenoj narukvici koja se nalazila na tlu. Zapazila je na njoj ispisanu riječ ŽIVOT. Uzela je narukvicu i spremila je u torbicu te neometano krenula u kupovinu.

Te noći djevojka je sjedila u svojoj sobi i plakala, ispunjena neopisivim strahom zbog onoga što je kanila učiniti. Bila je zabrinuta zbog mišljenja svojih roditelja i dečkova odlaska. Zbog svega toga pobačaj se činio kao jedini izlaz iz novonastale situacije…

U ovome trenutku Rachel više nije mogla zadržati suze. Prestala je biti svjesna da treba poslužiti još neke goste…

Žena je nastavila priču kako joj je najedanput na pamet došla ona narukvica koju je držala u torbici. Uzela ju je u ruke i držala sve dok nije utonula u san. Usred noći probudila se iz nemirna sna sa snažnom mišlju na riječ život koja joj je izvirala iz srca. U jutarnjim satima žena je otkazala dogovoreni termin za pobačaj.

Ako biraš život

“Ostala sam zapanjena. Sve što sam mogla bilo je plakati. Ova je prekrasna curica za dlaku izbjegla pobačaj! Jednostavno nisam mogla prestati plakati”, prisjeća se Rachel.

Kroz jecaj i suze Rachel je djevojci rekla kako je ona izgubila identičnu narukvicu na tom istom parkiralištu nekoliko mjeseci ranije.

“Objasnila sam joj simboliku narukvice i što ispisana riječ ŽIVOT zapravo predstavlja. Sada su obje žene plakale sa suzama radosnicama u očima i dubokim izrazom zahvalnosti na licu. Kroz jecaje žena je uspjela prišapnuti Rachel: “Hvala vam, da niste bili izgubili ovu narukvicu, ne bih sada pored sebe imala ovu prekrasnu djevojčicu.“

J.J. | Bitno.net