ČUDO IZ 1845. GODINE

Kako je Bog zahvaljujući smeđem škapularu spasio brod u oluji (i obratio jednu protestantsku obitelj)

Putnicima je kod Rta dobre nade zaprijetila žestoka oluja, o onda je jedan pobožni Irac uzeo škapular u ruke…

Foto: Wikipedia

Isus je u Evanđelju govorio: „Zaista, kažem vam, ako budete imali vjere koliko je zrno gorušičino te reknete ovoj gori: ‘Premjesti se odavde ovamo!’, premjestit će se i ništa vam neće biti nemoguće.“

Ako doista vjerujemo u Božju riječ zapisanu u Bibliji, onda nas ne bi smjelo iznenaditi da je Bog kroz povijest u mnogo čudesnih situacija uslišio molitve pojedinaca upravo kao odgovor na “vjeru zrna gorušičina“.

Jedna takva priča nalazi se u knjižici naziva „Garment od Grace“ („Odijelo milosti“). Priča opisuje događaj kada je Bog zahvaljujući vjeri pobožnog čovjeka u snagu smeđeg škapulara usred oluje spasio brod, donosi Aleteia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski brod „Kralj oceana“ je 1845. godine plovio prema Australiji. U jednom trenutku, kada je prolazio pokraj Rta dobre nade, brod je naletio na strašnu oluju. Mornari su bili silno preplašeni i uvjereni kako neće preživjeti oluju. Kada su gotovo svi mornari izgubili nadu, mladi Irac imenom John McAuliffe je stao na palubu i otkopčao svoju košulju. Uzeo je smeđi škapular, koji se nalazio oko njegova vrata, okrenuo ga prema moru te njime načinio znak križa. Nakon toga je škapular bacio u more.

Vjetar se istoga trena smirio, a valovi se zaustavili, dok je posljednji val vratio škapular na palubu. Ostali putnici su bili zapanjeni. Osobito je bio iznenađen jedan protestantski pastor koji se također nalazio na brodu.

Pastor je kasnije od pobožnog Irca saznao za značenje smeđeg škapulara. Kada je brod pristao u Sydney, pastor je sa svojom obitelji otišao u crkvu svete Marije (današnju katedralu), gdje ih je u Katoličku Crkvu primio otac Polding, tadašnji nadbiskup Sydneya.

Mladi Irac je vjerovao da Bog može smiriti valove, a Bog je na njegovu vjeru velikodušno odgovorio spasivši brod od oluje. Upravo onako kako je Isus rekao: „Ništa vam neće biti nemoguće.“

Više o smeđem škapularu možete pronaći OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.ne


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 21. svibnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi