Jedan od najpoznatijih katoličkih svetaca s darom bilokacije svakako je bio sveti Padre Pio. Međutim, čini se da je još jedan kapucin zahvaljujući Božjoj pomoći mogao u isto vrijeme boraviti na dva mjesta, donosi Aleteia. Taj kapucin se zove fra Domenico Da Cese i većinu života proveo je služeći u svetištu u talijanskom gradu Manopellu, gdje se čuva relikvija Svetog lica.

Nakon što je 1968. godine Padre Pio preminuo, fra Domenico je jednom svojem kolegi svećeniku, fra Enricu Carusi, povjerio kako neće prisustvovati pogrebu jer mora dočekati skupinu hodočasnika u svetištu Manopellu. Brojni svjedoci potvrđuju kako je fra Domenico toga dana doista vodio hodočasnike kroz svetište.

Međutim, u novoj biografiji o fra Domenicu Da Cese piše kako je kapucina ubrzo nakon sprovoda u svetištu posjetila jedna žena i upitala ga zašto joj nije odgovorio na pozdrav kada su se sreli na sprovodu Padra Pija. Fra Domenico joj nije odgovorio. Žena je ponovila pitanje, ali svećenik joj i dalje nije odgovarao. Navodno do smrti nikada nije rekao je li bio na sprovodu Padra Pija.

Međutim, kada je objavljena televizijska snimka sprovoda, mnogi su na njoj prepoznali redovnika koji je nevjerojatno posjećao na fra Domenica. Čak je i jedan njegov rođak, imenom Antonio Bini, potvrdio kako se na snimci nalazi upravo fra Domenico.

Prije četiri godine, odnosno 3. ožujka 2015. godine, pokrenuta je kauza, kada je ovaj talijanski kapucin dobio naslov sluga Božji. Tijekom postupka kanonizacije ispitat će se autentičnost dara bilokacije, pa bi se trebalo doznati je li ovaj svećenik doista u isto vrijeme vodio hodočasnike u Manopellu i bio na sprovodu Padra Pija.

Inače, ovaj kapucin je rođen 1905. godine. Njegovo civilno ime bilo je Emidio Petracca. Fra Domenico je, poput njegova dragog prijatelja Padra Pija, također bio stigmatik. Preminuo je 1978. godine u Torinu kada ga je pregazio automobil kojim je upravljao mladi vozač.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net