On je nogometaš koji se prije početka svake utakmice, dok oko njega nestrpljivo skakuću njegovi suigrači čekajući sučev zvižduk, a skandiranje navijača odjekuje stadionom, spusti na koljena, raširi ruke i s pogledom prema nebu izmoli molitvu zahvale i prošnje Bogu.

Javier “Chicharito” Hernández (30), igrač West Hama i nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda, Bayer Leverkusena i Real Madrida, u svojim intervjuima uvijek ističe kako kod njegove molitve nije riječ ni o kakvom praznovjerju, nego o želji da uvijek iznova zahvali Bogu na svemu što mu je podario kroz njegovu uspješnu karijeru. Popularni Chicharito, uvjereni katolik, također moli Boga da čuva njega, njegove suigrače, ali i protivnike od ozljeda, “jer one su najgora stvar za svakog sportaša”.

– Volim se moliti. Volim zatražiti od Boga da brine za mene, jer on mi je dao prigodu da igram – objasnio je Meksikanac.

Danas je najbolji strijelac u povijesti meksičke reprezentacije koja je prošla među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali njegova karijera nije bila uvijek tako uspješna. Hernández dolazi iz nogometne obitelji – i otac i djed bili su uspješni sportaši koji su igrali za reprezentaciju Meksika. Chicharito je želio nastaviti sportsku obiteljsku tradiciju, ali njegove prve godine u klubu Chivas Guadalajara bile su neuspješne te je počeo razmišljati o tome da napusti sport i okrene se studiju ekonomije koji je započeo. Bilo je to vrijeme kada je bio „vječita rezerva”, samopouzdanje mu je padalo i razgovarao je s ocem o prekidu bavljenja sportom. Negdje u to vrijeme počeo se moliti.

– Molio sam se prije utakmica jer sam htio zahvaliti Bogu što mi pomaže. Osjećao sam njegovu pomoć i nazočnost – prisjetio se tih dana u razgovoru za medije Hernández.

Na jednom obiteljskom okupljanju njegov otac Javier Hernández Gutiérrez rekao mu je kako misli da treba nastaviti igrati. Mladić je puno razmišljao o tome.

– Mislio sam, ako je nogomet ono što Bog želi za mene, onda se moram truditi. Odlučio sam prestati biti opsjednut s time hoću li igrati u prvoj momčadi i počeo sam uživati u igri. Na treninzima sam uživao, zabavljao se i neprestano smijao. I nakon toga su se stvari promijenile – rekao je nogometaš.

Počeo je igrati u prvoj momčadi, a nakon toga su ga primijetili nogometni skauti, među njima i onaj jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu – Manchester Uniteda. Kada mu je otac rekao da klub iz Manchestera želi potpisati ugovor s njim mislio je da se šali. Shvatio je da je to istina kada je vidio suze u očima svog oca.

U prve dvije sezone Hernández dao je za United 32 gola zaradivši i poziv u reprezentaciju Meksika za koju su igrali njegov otac i djed.

[facebook]Klikni like i prati nas na Facebooku![/facebook]

Cijelo to vrijeme Hernández u javnim nastupima i intervjuima ističe svoju katoličku vjeru, što je, tvrde pojedini španjolski mediji, počelo smetati nekima na većinski protestantskom otoku, pa su ga savjetovali da je možda bolje da se u situacijama posebno napetih utakmica ne moli.

– Ja sam katolik i odgojen sam tako. Katoličanstvo je temelj naše obitelji – poručio je Hernández u jednom od razgovora i ispričao kako je u njegovu odgoju posebno važnu ulogu igrala baka Dona Lucha koja mu je usadila ljubav prema Isusu, Katoličkoj Crkvi i Djevici Mariji.

Baka mu je, kaže Hernández, dala jedan savjet koji nikada neće zaboraviti i koji ga prati cijeli život:

“Božji osjećaj za vrijeme je besprijekoran i Bog zna kada je došlo vrijeme za svakoga od nas.”

Bitno.net