“Kada sam služila svijetu, đavao me potpuno oslijepio, oglušio me i onijemio. Nisam znala ništa, bila sam ‘glupa’ Simona i imala javno takvu ulogu. A kada sam upoznala Krista, taj susret je u meni otvorio oči, otvorio uši i oslobodio jezik – govor. Ali ovaj put da bude za Njega”

intervju Simona Mijoković, Simona Gotovac

Foto: Facebook

Simona G. Mijoković, nekad popularno lice raznih ‘showbiz’ emisija koja je, kako sama tvrdi, bila zarobljena u tami droge i bluda, dala je veliki intervju za portal Dnevno.hr, u kojem je progovorila o svom životu u Kristu, fra Zvjezdanu Liniću, svakodnevnoj svetoj misi, molitvama oslobođenja i posjetima egzorcistu.

“Nanovo rođena za mene znači imati novo srce. Srce od mesa, srce koje ljubi, ne samo one koji ti ljubav uzvraćaju nego one koji Ljubav nisu upoznali, srce koje oprašta ne jedanput, nego 7×77 kao što nas i sam Krist poziva. Srce kojemu je izvor Bog, izvor radosti, mira i ljubavi. I na tom izvoru pijem te žive vode koje ne presušuju”, započela je Simona u intervjuu, opisujući dan kada je postala “dijete Božje kroz vjeru u ime Isusa Krista”.

Njezin novi život, osim iznutra, imao je i svoju vanjsku “pojavu”: “Odlučila sam se naravno za Isusa i s tim odlučno rekla NE svijetu, NE đavlu i svemu što njemu pripada. Tako sam se maknula od starog društva, od klubova, izlazaka, bacila i podijelila svu garderobu i sve što me je podsjećalo na razdoblje u kojemu sam živjela.”

Kako sama priznaje, u jednom trenutku je to otišlo u drugu krajnost te se čak “zapustila”, misleći da će tako bolje slijediti Krista. Danas shvaća kako je to krivo te kako joj je Bog darovao talent – ljepotu koju ne smije zakopati, niti je zloupotrebljavati.

“U to vrijeme udebljala sam se, maknula od treninga, jednostavno tko god bi me vidio bio je u ‘šoku’. Naravno, s vremenom sam naučila da nije grijeh ako sam lijepo dotjerana, ako vježbam jer moramo brinuti o našem tijelu, ali ne smijem ništa od tog zloupotrebljavati. Prije sam zloupotrebljavala svoje tijelo za bludnost i modu, raskoš i lažnu slavu. Sada čuvam dostojanstvo žene i uređujem se za Krista i mog supruga.”

Posebnu ulogu u njezinu životu imao je pokojni fra Zvjezdan Linić, kojeg smatra svojim “duhovnim ocem”: “On me doveo k Isusu. Pokazao mi je gdje je izvor žive vode – u Isusu. Tako sam ga doživjela kao mog duhovnog tatu koji moju dušu vodi prema Kristu. Nikad neću zaboraviti naš prvi razgovor, kada sam mu pričala o svojim grijesima, lutanjima, a on me toliko milosrdno gledao i rekao: Simona, Isus ima novi život za tebe, jesi li spremna slijediti Krista? Pater je prva osoba u mom (zemaljskom) životu koju sam susrela, a da me nije osudio. Uvijek me pozorno slušao, branio me čak pred nekim svojim “suradnicima”, branio me od svijeta i Zloga.”

Simona je također istaknula i druge svećenike koji su joj pomagali, a otvoreno je progovorila o svojim iskustvima s molitvama oslobađanja: “Osobno sam bila i kod egzorcista – patera Petra V. u Sloveniji, u Novom Mestu. Išla sam kod njega jednu godinu, skoro pa svaki mjesec bih dolazila na jedan susret (oslobađanje) koji bi trajao i do tri sata. Ovisno. I jako dobro znam što znači kada se čovjek oslobađa od demona. Moje oslobađanje je trajalo. Nije bilo preko noći. Kao što je i obraćenje proces. Dosta sam dugo imala reakcije ali nisam se bojala, najvažnije mi je bilo da me Isus oslobodi od okultnog kojemu sam služila. Često su mi rekli ljudi koji su me vidjeli na Taboru kada me Krist oslobađao, da su tako ‘ povjerovali ‘ u đavla – demone. Jer kada je čovjek zaposjednut ili opsjednut ima reakcije koje nisu ljudske, vide se i osjeti ta demonska sila i zlo.”

Posebnu utjehu pronalazi u svakodnevnoj misi i pričesti, a njezin govor o sakramentu euharistije predstavlja pravi biser cijelog intervjua: “Sveta misa i pričest su hrana moje duše. To je temelj mog života – sveta euharistija. Živi Bog u svetoj hostiji Tijelom i Krvlju Svojom. Radije bih se odrekla zemaljske hrane nego svete pričesti. To je moj lijek. To je moj mir, moja duhovna radost, snaga u teškoćama, i ljubav – bezuvjetna koja mi daruje život. To je moj Isus. Ljubljeni Isus. I kako da mom Ljubljenom koji me spasio iz dna, iz blata grijeha oslobodio me, ne dođem svaki dan na misu? To je nemoguće. I ako sam bolesna moje noge hite k Njemu. Jer vjerujem da će me On ozdraviti.”

Na kraju je istaknula razliku između dijela svog života kada je služila svijetu i sadašnjosti u kojoj je posvećena Bogu: “Kada sam služila svijetu, đavao me potpuno oslijepio, oglušio me i onijemio. Nisam znala ništa, bila sam ‘glupa’ Simona i imala javno takvu ulogu. Nisam mogla dalje, jednostavno nisam znala ništa, bila sam zarobljena. A kada sam upoznala Krista, taj susret je u meni otvorio oči, otvorio uši i oslobodio jezik – govor. Ali ovaj put da bude za Njega. Sve što gledam, sve što govorim, sve što činim neka bude za Njega”, zaključila je Simona.

Cijeli intervju pročitajte na portalu Dnevno.hr.

Bitno.net