Postoje brojne priče koje svjedoče o vrlinama ove svetice. Jedna nam priča na prekrasan način prikazuje kako iskazivati ljubav kroz jednostavna svakodnevna djela kako je i sama svetica činila.

majka terezija

Desetogodišnja djevojčica Liz Muller odlučila je 1987. godine napisati pismo Majci Tereziji. Riječ je o pismu u kojem se dijete raspituje o svakodnevnom životu Majke Terezije i njezinih sestara milosrđa. U pismu se također nalazilo i nekoliko crteža koja su djeca nacrtala za Majku Tereziju.

“Napisala sam joj pismo u kojem sam se raspitivala o životu koji vodi kao časna sestra. Bila sam zabrinuta da neću moći postati sestra milosrđa jer sam čula kako one moraju odrezati svoju kosu”, prisjeća se Muller.

Čineći jednostavna djela s velikom ljubavlju, buduća svetica odgovorila je ovoj desetogodišnjoj djevojčici osobnim pismom. U tom pismu Majka Terezija zahvaljuje djevojčici na crtežima, njezinim molitvama te joj daje snažan duhovni savjet.

Malena djevojčica, danas odrasla žena, prisjećajući se tog pisma godinama kasnije smatra “kako su je ove prekrasne riječi pratile cijeli život”.

Evo što je Majka Terezija napisala malenoj Liz:

Draga Elizabeta,

hvala ti na tvojim radosnim molitvama i dobrim željama, te crtežima koje si mi poslala.

Isus te voli na poseban način i darovao ti je mnogo radosti i sreće – kako bi ih dijelila s drugima, sa svima – osobito sa siromašnima.

Zahvalimo Bogu što po nama ljubi svijet: po tebi i meni.

Ti također Isusu možeš učiniti malena djela ljubavi po osmijehu, lijepoj riječi, pomažući siromašnima, usamljenima, ostavljenima, neželjenima u tvojem gradu. Budi svjetlo Njegove ljubavi svojim roditeljima, prijateljima i bližnjima.

Nauči lijepo moliti – moli našu Nebesku Majku da svakoga dana sve više ispuni tvoje maleno srce čistom ljubavlju prema Isusu.

Bog te blagoslovio

MTLetter

Izvor: Ucatholic.com

Prijevod: Nenad Palac | Bitno.net