Jeremy Locke, 25-godišnjak iz Kanade, vlasnik je male tvrtke za popravak krovova. Godinu dana prije nego što je pokrenuo vlastiti posao, prolazio je pokraj kuće gospođe Jeanette MacDonald i primijetio kako je njezin krov u očajnom stanju, donosi Aleteia. Zabrinuo se za staricu, ali i za njezinu unučad koja je živjela pod tim krovom.

Odlučio joj je pokucati na vrata i ponuditi besplatan popravak krova. “Nisam znao tko je ta žena, ali sam htio pomoći njoj i njezinoj unučadi”, objašnjava Jeremy.

Međutim, starica mu je objasnila kako se prijavila na natječaj za besplatan popravak krova i pristojno ga je odbila. Budući da je Jeremy u starici prepoznao svoju baku, nije mogao prestati razmišljati o njezinoj obitelji koja živi ispod derutnog krova. Silno joj je htio pomoći.

Godinu dana nakon što je otvorio vlastitu tvrtku, Jeremy je shvatio da krov još uvijek nije popravljen. Ponovno joj je pozvonio na vrata i ponudio joj da se prijavi na natječaj za besplatan popravak krova. Žena je iskoristila priliku i prijavila se a da pritom nije znala kako je natječaj raspisan samo za nju, odnosno da nema konkurenciju.

Jeremy je kasnije objasnio kako se poslužio ovim trikom kako bi je nagovorio na popravak. “Mislim da bi se stvari trebali pokloniti ljudima koji ih zaista trebaju i zaslužuju”, kaže.

Inače, gospođa McDonald je kao samohrana majka podigla dvoje djece. Sada ima sedmero unučadi te živi s njih četvero. “Da osvojim milijun dolara, ne bih bila sretna kao sada s novim krovom. Jeremy je stvarno poseban. On je anđeo čuvar kojeg nam je Bog poslao”, kaže zahvalna žena.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net