Dječak Richard Scott Willliam Hutchinson, koji je rođen s manje od pola kilograma, početkom lipnja proslavio je svoj prvi rođendan. Majka Beth rodila ga je u 20. tjednu trudnoće. Liječnici su nakon poroda roditeljima rekli kako njihovo novorođenče nema nikakve šanse za preživljavanje, piše National Catholic Register.

Dječakov otac Rick Hutchinson nedavno je izjavio kako njegov dječak predstavlja pravo čudo. „Kada se Richard rodio liječnici su nam rekli da nema šanse da će preživjeti te da ga možemo primiti u naručje prije nego umre. Međutim, nakon što su se konzultirali s odjelom neonatologije, odlučili su mu dati šansu i pogledajte što se dogodilo“, izjavio je otac.

Richard se u Guinnessovu knjigu rekorda upisao kao najranije rođena beba ikad koja je preživjela unatoč lošim izgledima. Dječak je prvih pet mjeseci proveo u bolnici te izrastao u bebu koja voli brbljati i puzati.

Ova nevjerojatna priča pruža nadu milijunima majki i obitelji koje se suočavaju s rizičnom trudnoćom jer dokazuje kako uvijek treba vjerovati u čuda. Obitelj Hutchinson upravo zbog toga nesebično dijeli priču o svom sinu kako bi pružila nadu svim zabrinutim roditeljima.

Inače, dječak je rođen u Minnesoti, državi koja dopušta pobačaj do 20. tjedna trudnoće. To znači da mu je samo dan prije nego što je rođen mogao biti oduzet život.