Prvi dan

Očenaš, Zdravo, Marijo, Slava Ocu…

Božansko Dijete Isuse, začeto u Nazaretu, rođeno u Betlehemu! Tijekom ova tri dana želim promatrati tvoje začeće, rođenje i djetinjstvo, moleći ponizno i s pouzdanjem za milost koju od tebe očekujem. Molim te,
Gospodine, usliši moju molbu: (navesti potrebu). Stoljećima su vjernici gledali u tvoj maleni, sveti lik u jaslicama, osjećajući kako za čovjeka i čovječanstvo nema veće ljepote, nema savršenijega dara, nema milosnijega blagoslova od DJETETA, od novoga života. Ti si, Isuse Maleni, došao k nama da nam približiš nebo. Bog je postao čovjekom u utrobi jedne od nas – Djevice Marije! Klečim s divljenjem i strahopoštovanjem pred otajstvom tvojega začeća u sili Duha Svetoga! Klanjam se, ispunjen ljubavlju, najsvetijemu trenutku ljudske povijesti kada je “Riječ postala Tijelom i nastanila se među nama”! Po svojemu začeću, Maleni Isuse, spasi sve začete u utrobama majki, osuđene na smaknuće pobačajem. Po svojemu začeću, koje štujem, usliši moju molbu. Majko Marijo, Primateljice i Nositeljice života, moli za nas! Amen.

Drugi dan

Očenaš, Zdravo, Marijo, Slava Ocu…

Betlehemsko Dijete Isuse, rođeno od Djevice Marije! Za tebe, za trudnu majku i poočima Josipa nije bilo mjesta u selu. Zatvorili su vrata Spasitelju, Kruhu života, Dobromu Pastiru, Mesiji! Otišao si da se rodiš u maloj, siromašnoj štali, kao što se i danas najradije rađaš u životima malih, siromašnih ljudi. Promatram noćno nebo, anđele u poklonu, dobre pastire i sretne roditelje…
U Betlehemu Judinu rodio se Kralj kraljeva, kao maleno dijete pohodio je svoje. Molim te, Gospodine, da u trenutcima kušnje i slabosti pomislim na taj sveti događaj: ti si se rodio, ti si postao jedan od ljudi da sve naše kušnje i slabosti podijeliš i uzmeš na sebe! Došao si kao maleno dijete pružajući ručice svijetu da svi mognemo shvatiti da nas ti ljubiš. Mali Isuse, položeni u Marijino krilo, znam da znaš za moje čežnje i stremljenja i da ti je poznata nakana za koju molim. Vjerujem da me sada uslišavaš i zahvaljujem ti na tome, tebi koji si Život. Majko Marijo, Primateljice i Nositeljice života, moli za nas! Amen.

Treći dan

Očenaš, Zdravo, Marijo, Slava Ocu…

Bog moj i sve moje! Moje se srce danas nalazi u Nazaretu gdje si kao dječak, Isuse, provodio djetinjstvo i odrastanje. Marija i Josip učili su te moliti i raditi, odgojili su te u vjeri otaca i u ljubavi prema Svetomu pismu. Kakvi su tada bili tvoj život, tvoje riječi, tvoje misli… To zna samo tvoja Majka, stoga se sada predajem i posvećujem njoj. “U svemu nama jednak osim u grijehu…” Pozivam danas i tebe, Maleni Isuse, i Blaženu Djevicu Mariju, da zajedno odgojite MENE! U mojemu se srcu nalazi toliko svjetovnoga, a ja želim da ono bude tvoje. Vi me naučite moliti, naučite me živjeti u ljubavi i opraštanju, u stalnu zahvaljivanju za život. Mali nazaretski Dječače, obnovi u meni moje djetinjstvo, uđi sa svojom milošću u to razdoblje i izliječi rane tada dobivene. Majko Marijo, još uvijek sam tvoje maleno dijete, stoga te molim da moje srce uzmeš u svoje i u njemu ga očistiš i odgojiš. Maleni Isuse, hvala ti što si mi pomogao u mojoj potrebi! Majko Marijo, Primateljice i Nositeljice života, moli za nas! Amen.

S Djetetom svojim svetim svaki čas
Nek’ Marija Djeva blagoslovi nas!

Gornji tekst je izvadak iz knjižice “Pobožnost Djetetu Isusu – devetnice, krunica, litanije, molitve”.