UZMI GOSPODINE...

Molitva predanja sv. Ignacija – izmoli ju na njegov spomendan!

Uz današnji spomendan sv. Ignacija donosimo njegovu glasovitu molitvu “Uzmi Gospodine” (Suscipe Domine).

Izvor: godisreal.today.com

Ova molitva na izvanredan način izražava srž ignacijevske duhovnosti koja se sastoji u oslobađanju duše od nutarnje i vanjske navezanosti kako bi bila spremna za kreativni rast u Isusu Kristu i u slobodi prihvatiti Božji plan. Onaj tko je postigao nutarnju slobodu, tko je pročistio svoju afektivnost, njegov bi odgovor Bogu trebao biti velikodušan i nesebičan.

Uzmi, Gospodine, i primi svu moju slobodu, moju pamet, moj razum i svu moju volju, sve što imam i što posjedujem; ti si mi to dao, tebi, Gospodine, sve vraćam; sve je tvoje, raspolaži sa svime po svojoj volji; daj mi samo svoju ljubav i milost i to mi je dosta.

Suscipe, Domine, universam meam libertatem. Accipe memoriam, intellectum, atque voluntatem omnem. Quidquid habeo vel possideo mihi largitus es; id tibi totum restituo, ac tuae prorsus voluntati trado gubernandum. Amorem tui solum cum gratia tua mihi dones, et dives sum satis, nec aliud quidquam ultra posco.

Poslušajte ovu predivnu molitvu u izvedbi Akademskog zbora Palma!

13 duhovnih savjeta svetog Ignacija Lojolskog

Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 31. srpnja 2019.

Možda vam se svidi