Mjesec lipanj posvećen je na poseban način Srcu Isusovu.

To zna i papa Franjo koji se spomenute dragocjene pobožnosti prisjetio ove nedjelje u nagovoru uz molitvu Angelusa.

Sveti je Otac istaknuo kako pobožnost Srcu Isusovu “ujedinjuje velike duhovne učitelje i jednostavne ljude iz Božjeg naroda”.

“Isusovo ljudsko i božansko Srce izvor je iz kojeg možemo uvijek crpiti milost, oproštenje, Božju nježnost. To možemo učiniti zaustavljajući se na odlomku iz Evanđelja, osjećajući da je u središtu svake Isusove geste, svake Isusove riječi, da je u središtu ljubav, ljubav Oca koji je poslao svoga Sina, ljubav Duha Svetoga koji je u nama. A to možemo učiniti klanjajući se Euharistiji, gdje je ta ljubav prisutna u Sakramentu.”

Dodao je i kako će tada “naše srce, malo po malo, postati strpljivije, velikodušnije, milosrdnije po uzoru na Srce Isusovo”.

Pred kraj nagovora Sveti se Otac prisjetio “drevne molitve” Srcu Isusovu koju je naučio od svoje bake te je pozvao okupljene da ju mole kroz mjesec lipanj.

Ona glasi ovako:

“Isuse, učini srce moje po srcu svome.”

“Lijepa je to molitva, molitvica, koju treba moliti ovaj mjesec. Hoćemo li je sada izmoliti zajedno? ‘Isuse, učini srce moje po srcu svome.’ Još jednom: „Isuse, učini srce moje po srcu svome“, zaključio je Papa u nagovoru.