Molitva o. Benedicta J. Groeschela

Oče nebeski, znamo da si stvorio život na blagoslov svima nama, da bude priprava za još uzvišeniji, vječni život, koji si nam obećao. Ali sada sam propao u najcrnju jamu. Neizreciva tragedija pogodila je mene i moje drage. Potpuno sam zbunjen ovim što mi se dogodilo; bojim se da to može uzdrmati moju vjeru i nadu.

Oče dragi, pošalji mi svojega Svetog Duha da me ojača u ovomu vremenu mrkloga mraka. Pomozi mi da uvidim kako mogu povratiti radost u ovoj strašnoj tuzi. Učini da imam neprekidno na umu Kristovo trpljenje i njegovo slavno uskrsnuće.

Želio bih te upitati zašto si dopustio da se ovo dogodi, ali to je tajna i pitati to znači biti ogorčen. Pomozi mi po svojemu Svetom Duhu, Oče sveti, da iz dubine srca izrazim pouzdanje da ćeš meni i mojim dragima podariti milost i hrabrost: da ćeš nas, onkraj ove tuge, vratiti u život, da ćeš nam dati nadu sada i u vječnomu životu. Predajem se u potpunosti rukama Isusa Raspetoga i Uskrsloga. Njegove ruke i sada nose biljege čavala. Pomozi mi, dakle, da prebrodim ovu teškoću. Pomozi nam da se vratimo životu u kojemu ćemo lakše vidjeti tvoju providnost i prisutnost; to te molimo po Kristu, našemu Gospodinu. Amen.

Tekst molitve preuzet je iz knjige “Božje suze” autora o. Benedicta J. Groeschela. Više o knjizi saznajte na poveznici ovdje.