Carlo Acutis, 15-godišnji talijanski blaženik, s jedne je strane bio sličan svojim vršnjacima, dijeleći njihovu mladenačku radost i veselje, no također se isticao svojom pobožnošću i osjećajem za sveto.

Gajeći istovremeno veliku ljubav prema kompjuterima i euharistiji odlučio je popisati sva poznata euharistijska čuda na svijetu, napravivši u tu svrhu i internetsku stranicu.

Iako je obolio od leukemije (od koje je i umro u 15. godini na glasu svetosti), uvijek je govorio kako postoje ljudi koji “puno više pate” od njega.

Nakon smrti objavljena je i knjiga o njegovu životu pod nazivom “Euharistija – moja autocesta za nebo”, a njegova ljubav prema euharistiji očituje se i u rečenici koju je jednom zapisao: “Što više primamo euharistiju, to postajemo sličniji Isusu, kako bi na ovoj Zemlji već imali predokus neba.”

Ovaj dječak, kojeg je Katolička Crkva proglasila blaženim 10. listopada 2020., na svojoj je stranici objavio i nekoliko, kako je rekao, ‘posebnih tajni’ za sve one koji žele brzo dostići svetost. Donosimo ih u nastavku:

  1. Svim srcem tražite svetost; ako se ova želja još nije pojavila u vašem srcu, ustrajno molite Gospodina
  2. Idite na misu svaki dan i pričešćujte se
  3. Ne zaboravite svaki dan moliti krunicu
  4. Svaki dan pročitajte odlomak iz Svetog pisma
  5. Klanjajte se Isusu u Presvetom sakramentu, to će vas dovesti do svetosti
  6. Idite na ispovijed svaki tjedan, čak i zbog ‘bezazlenih’ grijeha
  7. Molite Gospodina i Blaženu Djevicu Mariju, i zahvaljujte im, kako biste pomogli drugima
  8. Zamolite svog anđela čuvara da vam uvijek bude od pomoći, tako da vam on postane najbolji prijatelj