U 17. stoljeću sluškinja Božja Marija Agredska pisala je o izvanrednim milostima koje Bog daje onima što štuju svetog Josipa. Bila je mističarka i poznata autorica djela u kojemu se potanko opisuje život Blažene Djevice Marije, pod naslovom Tajanstveni Grad Božji. To njezino djelo pravo je remek-djelo pobožnosti. U knjizi opsežno piše o svetom Josipu i dani su joj mnogi uvidi u blagoslove koji čekaju one koji se mole svetom Josipu. Ona piše:

Dane su mi na znanje neke povlastice što ih je Svevišnji dao svetom Josipu zbog njegove velike svetosti, koje su osobito važne za one koji na pravi način mole njegov zagovor. Kao rezultat tih povlastica, zagovor svetog Josipa ima golemu moć.

Prvo, za zadobivanje kreposti čistoće i prevladavanje osjetilnih nagnuća tijela.

Drugo, za dobivanje moćne pomoći za izbjegavanje grijeha i povratak u prijateljstvo s Bogom.

Treće, za povećanje ljubavi i pobožnosti prema Presvetoj Mariji.

Četvrto, za zadobivanje milosti sretne smrti i zaštite od zlih duhova u vremenu umiranja.

Peto, za utjerivanje straha u zle duhove i samim spomenom njegova imena.

Šesto, za zadobivanje tjelesnog zdravlja i pomoći u svim poteškoćama.

Sedmo, za rješavanje pitanja djece u obitelji.

Ove i mnoge druge milosti Bog daje onima koji se na pravi način i iskreno mole za zagovor zaručnika Kraljičina, svetog Josipa. Preklinjem svu vjernu djecu Crkve da mu budu vrlo odana pa će u stvarnosti iskusiti te milosti ako se predaju kako treba da bi ih primili i zavrijedili. 1

Gornji tekst je izvadak iz knjige Donalda H. Callowaya “Posveta svetom Josipu”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.

Footnotes

  1. Sluškinja Božja Marija Agredska, The Mystical City of God, sv. 3, The Transfixion, prev. Fiscar Marison, TAN Books, Chalotte, NC, 2013., str. 166-168.