Može biti teško pozvati susjedu ili prijatelja da nam se pridruže na božićnoj misi, ali statistike pokazuju da je 82% ljudi koji ne idu u crkvu, sklonije dolasku ako su pozvani. Ovo bi nam trebalo biti ohrabrenje da budemo odvažni u svojoj vjeri i da pozovemo nekoga da osjeti Kristovu ljubav u svom srcu ovog Božića.

Danas nudimo predložak za pismo koje možemo koristiti za obitelj i prijatelje koji su nekad išli na misu, ali zbog ovog ili onog razloga više ne idu u crkvu. Potičemo te da ga personaliziraš i prisvojiš.

Zamisli živote koji bi mogli biti promijenjeni kada bi svaki katolik doveo jednu osobu na misu ovog Božića. Mogao bi nekome dati poklon koji će trajati vječno.

Dragi prijatelju,

kako si? Kako ide?

Razmišljali smo o tebi. Nedostaješ nam. Bilo da si dolazio s obitelji ili sam, tvoja prisutnost se osjećala. Nedostaje nam tvoj topli osmijeh i prijateljsko rukovanje na Znak mira.

Stalno nam prolazi mislima jesi li dobro; trebaju li ti molitve za kakvu posebnu nakanu; možemo li što drugo učiniti za tebe. Znaj da se netko brine za tebe i da si voljen. Mi smo uvijek ovdje za sve što trebaš.

Ovog božićnog razdoblja želimo te pozvati natrag u tvoj duhovni dom – bez postavljanja pitanja. Znamo da je ponekad teško vratiti se nakon toliko izbivanja; većina nas je bila na tvom mjestu. Život nas zna iscrpiti i zadnje što trebaš je još jedna stvar na listi obaveza, ali možemo ti garantirati da ćeš sve što tražiš i sve što trebaš naći u Isusu, koji je zaista prisutan u Euharistiji.

Misa je više od samo još jedne nedjeljne obaveze, misa je gozba koju je Otac s ljubavlju pripremio za tebe. On te čeka širom raširenih ruku. On jedva čeka da čuje o tvom tjednu, tvojim brigama, uspjesima, željama…o svemu. Naš nebeski Otac ne mari jesi li bio odsutan jedan tjedan, nekoliko mjeseci ili čak nekoliko godina. Sve što on uistinu želi je tvoje društvo na misi ovog Božića, a i mi također.

U Kristu,

tvoja duhovna obitelj

Maria Alejandra Rivas | Catholic link

Prijevod: Maja Maras | Bitno.net