Ovaj vikend 19.2. – 21.2. u Opatiji duhovnu obnovu na temu “Društveni angažman utemeljen u osobnoj molitvi” vodi p. Ike Mandurić. Cilj je osnažiti sve pomagače, volontere, zagovarače i društvene aktiviste. Prijave su do popunjenja slobodnih mjesta, stoga požuri!

U posljednje vrijeme svjedočimo kako na puno stvari i pojava u društvu kršćanin ne može ostati miran – osjeća poziv da se društveno angažira, da radi na promjenama koje će naš zajednički život učiniti kvalitetnijim i pravednijim. Međutim, kako to djelovanje ne pretvoriti u puki aktivizam, kako sve što radimo temeljiti na traženju i nalaženju Božje volje za nas i društvo u kojem živimo? Otkrivamo zajedno i kako nanovo u molitvi pronaći kreativne i autentične načine življenja svog kršćanskog poslanja svjedočenja Radosne vijesti.

Više o programu i prijavi možete saznati na ovoj poveznici: https://www.ignacije.hr/manreza/drustveni-angazman

Pater Ike je sve zainteresirane za sudjelovanje u ovom duhovnom vikendu pozvao i na svom Facebook zidu:

“Ovo je prvi ovakav program u kojem ću pokušati sažeti sve ono što sam govorio o kršćanskom aktivizmu. Ne prolazi me dojam kako na ovom području gubimo glavne bitke, i kako ovdje najdublje zanemarujemo svoje kršćansko poslanje u svijetu. Jer ne prepoznajemo kako nas Krist upravo ovdje šalje. Na srcu mi je ova tema.

Dođi ako je i tebi.

Idemo učiti aktivizmom Krista slijediti i domovinu ljubiti, i Evanđelje naviještati.

Opatija, ovaj vikend.

Molimo da nam ovo bude baš Božje.

Čekam te!”

Centar za duhovnost ignacije.hr nudi tradiciju sv. Ignacija svim osobama koje žele rasti u zrelosti i autentičnosti svog duhovnog života. Dinamičan duhovni život isusovci i suradnici laici žele ti približiti kroz riznicu kvalitetnih tekstova na portalu, objavama na društvenim mrežama te Manreza programima kao najboljim spojem onog teorijskog i iskustvenog. Pridruži nam se, da zajedno, poput sv. Ignacija, tražimo i nalazimo Boga u svemu!

Ovo je prvi ovakav program u kojem ću pokušati sažeti sve ono što sam govorio o kršćanskom aktivizmu. Ne prolazi me…

Objavljuje Pater Ike ManduricPonedjeljak, 15. veljače 2021.