Dolazim ti, Isuse, da me potakneš prije nego započnem svoj dnevni posao. Neka se tvoj pogled na trenutak zaustavi na meni. Dopusti mi da osjetim sigurnost tvoga prijateljstva. Ispuni moj duh kako bih mogla podnositi pustinju životne buke. Neka tvoja blagoslovljena svjetlost obasja moje misli i daj mi snage za ono što trebam činiti onima koji me trebaju. Amen.

℘  ℘  ℘

Gospodine, Raspeti i Uskrsli, nauči nas tako živjeti da bismo u svojoj svakodnevici već živjeli tvoju puninu. Ti si prihvatio u svojoj poniznosti i strpljivosti sve naše ljudske posrtaje kao dio svoga križa i svoje muke. Stoga nam patnje i borbe koje svakodnevno podnosimo pomažu da živimo u dubljem zajedništvu s tobom i braćom i postaju nam prigoda za rast. Pomozi nam da se strpljivo i hrabro suočavamo s našim vlastitim životom, puni povjerenja u tvoju podršku. Amen.

℘  ℘  ℘

Moj jedini Isuse, čini sa mnom što god želiš – dok god Ti to želiš, ne osvrćući se ni za trenutak na moje osjećaje i moju bol. Tvoja sam. Utisni u moju dušu i život patnje Svojega Srca.

℘  ℘  ℘

Radosti Srca Isusova, ispuni moje srce. Suosjećanju Srca Isusova, dotakni moje srce. Ljubavi Srca Isusova, zapali moje srce. Miru Srca Isusova, ojačaj moje srce. Poniznosti Srca Isusova, učini poniznim moje srce. Svetosti Srca Isusova, posveti moje srce. Čistoćo Srca Isusova, očisti moje srce. Amen.

℘  ℘  ℘

Isuse, slušamo te svakog dana u šutnji. U toj šutnji ti nam govoriš, govoriš našim dušama i mi u tim dubinama čujemo tvoj glas. U toj šutnji nalazimo nove snage za istinsko zajedništvo s tobom. Te snage potrebne su nam da bismo ispunili ono što ti od nas tražiš. Molimo te stoga nek naša molitva bude u skladu s tvojom voljom, u skladu s našim djelovanjem i radom, nek naš život bude odraz tvoga života. Amen.

*Priređeno prema Molitva – svježina jednog izvora u izdanju UPT-a.