MILOSRDNI ISUS

Isusovo obećanje sv. Faustini: Kad se ova molitva moli kod umirućeg ublažuje se Božja srdžba i milosrđe obuzima dušu

Isus je po sv. Faustini dao obećanje za one koji bdiju i mole za umiruće kada se pored njih bude molila krunica na čast Božjeg milosrđa.

Foto: Shutterstock

U katoličkoj svetačkoj i pobožnoj tradiciji postoji više obećanja milosti vječnog spasenja onima koji obave određene pobožnosti za svoga života. Među najpoznatijima su Devet prvih petaka (po sv. Margareti Mariji Alacoque); Pet prvih subota (Fatimska ukazanja); Ustrajna molitva Gospine krunice (po bl. Alanu de la Rocheu); Brigitine molitve na čast Muke, Rana i Krvi Kristove (po sv. Brigiti Švedskoj).

Jedno slično obećanje Isus je dao po sv. Faustini i za one koji bdiju i mole za umiruće kada se pored njih bude molila krunica na čast Božjeg milosrđa.

Isusove riječi svetoj sestri Faustini Kowalskoj koja je proglašena blaženom 18. travnja 1993., a svetom 30. travnja 2000.:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obećavam da se duša koja bude štovala ovu sliku neće izgubiti (misli se na sliku prozvanu Milosrdni Isus). Već na ovome svijetu obećavam joj pobjedu nad neprijateljima, posebno pak u smrtnom času. Ja, Gospodin, štitit ću je kao svoju čast. Zrake na slici označuju krv i vodu koje potekoše iz dubine mojega milosrđa, u času kad je moje umiruće srce na Križu bilo kopljem probodeno.”

“Kćeri moja, govori cijelome svijetu o mojem neiscrpnome milosrđu. Ja želim da blagdan Božjeg milosrđa bude utočište svih duša, poglavito svih grešnika. Toga dana izlit će se punina mojega milosrđa. Ja ću izliti čitavo more milosti na duše koje se budu približile tomu izvoru. Tko god se toga dana ispovjedi i pričesti, dobit će potpun oprost od grijeha i kazne za grijehe. Neka se nitko ne boji pristupiti k meni, makar njegovi grijesi bili najopakiji. Želim da se blagdan mojega milosrđa svečano proslavi na prvu nedjelju nakon Uskrsa.”

“Duše koje šire štovanje mojega milosrđa štitit ću cijelog života kao što majka štiti svoje dijete, a na smrtnome času bit ću im spasitelj, a ne sudac. U tom zadnjem času duša nema druge zaštite osim mojega milosrđa. Sretne li duše koja je već za života bila uronjena u moje milosrđe, jer je neće stići pravda!”

“Prije nego dođem kao pravedan sudac, otvorit ću širom vrata svojega milosrđa. Tko pak ne želi proći kroz vrata milosrđa, morat će proći kroz vrata pravde.”

“Duše koje mole krunicu Božjega milosrđa bit će u svojemu životu uključene u moje milosrđe, napose u smrtnome času.”

“Kad se ova molitva moli kod umirućeg ublažuje se Božja srdžba i neicrpivo milosrđe obuzima dušu.”

“Čovječanstvo neće naći mira tako dugo dok se s posvemašnjim pouzdanjem ne obrati na moje milosrđe. Kaži bolesnome čovječanstvu da se mora uteći mojemu milosrdnomu srcu i ja ću ga obdariti mirom.”

Monfortanci.com | Bitno.net


Objavljeno: 28. travnja 2019.

Možda vam se svidi