“Dijete. Bolesnik. Ne osjećaš li želju da te riječi ispišeš velikim slovima? Za čovjeka koji je zaljubljen u Krista djeca i bolesnici zaista su – On.” (Put, 419)

“Trpiš veliku nevolju? Imaš velikih poteškoća? Izgovaraj sasvim polako, riječ po riječ, ovu snažnu i muževnu molitvu: ‘Neka bude, neka se ispuni, neka je hvaljena i uvijek čašćena, najpravednija i najmilija volja Gospodinova. Amen. Amen.’ Jamčim ti da ćeš zadobiti mir.” (Put, 691)

“U bolesti prinesi s ljubavlju svoje patnje i preobrazit će se u tamjan koji se Bogu uzdiže i tebe posvećuje.” (Kovačnica, 791)

“Poslije molitve svećenikâ i Bogu posvećenih djevicâ Bogu je najdraža molitva djece i bolesnikâ.” (Put, 98)

“Pogledaj s kojom ljubavlju grli Križ… Nauči od njega… Isus nosi Križ za tebe, a ti nosiš križ za Isusa. No nemoj ga vući za sobom. Nosi ga srčanije. Ako ga budeš s ljubavlju nosio, neće više biti bilo koji križ, nego… Sveti Križ. Ne gubi hrabrost pod križem. Prepuštanje sudbini nije velikodušno. Ljubi križ. Ako ga doista budeš ljubio, onda će tvoj križ biti … križ bez križa.” (Gospina krunica, IV. žalosno otajstvo)

“Ako ti se čini da te Gospodin napušta, ne žalosti se, s još ga većim žarom traži! On – ljubav, ne ostavlja te sama.”(Kovačnica, 250)

“Ako po Božjoj volji zapadnemo u mrežu nevolja, onda gledajte u tome znak da nas On smatra dovoljno zrelima i da se stoga možemo još uže sjediniti s njegovim otkupiteljskim Križem.”(Prijatelji Božji, 124)

“Nije li tako da se osjećaš sretnim i da sve poteškoće, sve tjelesne i duševne boli pobjeđuješ čim se prestaneš plašiti Križa – onoga što ljudi zovu Križem – i svoju volju potpuno sjediniš s Božjom voljom?”[Križni put, II. postaja]

Ubija te bol jer je primaš kukavički. Primi je hrabro, u kršćanskom duhu, i cijenit ćeš je kao blago.” (Put 169)

“Ova rana boli. Ali je na putu ozdravljenja! Budi radostan u svojim odlukama. I uskoro će bol postati radosni mir.”(Put 256)

Bitno.net