640px-EP_Strasbourg_hemicycle_l-galKomarica

Zagovornici abortusa i seksualnih sloboda ne odustaju od nametanja svojih stavova cijeloj Europskoj uniji. Nakon što je u prosincu Europski parlament odbio Estrela izvješće koje je sastavila socijalistička zastupnica iz Portugala i u kojem se traži da permisivni seksualni odgoj i abortus budu proglašeni temeljnim ljudskim pravima, sada je liberalni lobi pronašao način da po treći put pokuša progurati sadržaj tog dokumenta u parlamentu.

Na plenarnoj sjednici parlamenta 16. siječnja zastupnicima će se obratiti članovi Europske komisije priopćenjem “Izjava o nediskriminaciji u kontekstu seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava”. Što se krije iza ovoga? Pokušaj da se poništi rezolucija konzervativnih zastupnika europarlamenta koja je 10. prosinca usvojena umjesto one koju je predlagala portugalska socijalistkinja. U toj rezoluciji navodi se kako je “problematika reproduktivnih prava i seksualnih sloboda prepuštena samim državama članicama”.

Analitičari sada upozoravaju – ako izjava Europske komisije progovori o abortusu i seksualnom odgoju kao o “nediskriminatorskom” pitanju, onda političke odluke o tome prelaze u nadležnost Bruxellesa, koji je na sebe uzeo ovlasti da provodi i koordinira protudiskriminacijske mjere. To također znači da bi nakon te izjave Parlament mogao glasati po tom pitanju i ponovno u proceduru poslati izvješće Portugalke i prihvatiti ga. Rezultat? Onaj isti kojem lobi koji zagovara abortus i seksualne slobode teži od početka- nametanje svim članicama EU-a ideologije koja obvezuje na promicanje abortusa kao temeljnog ljudskog prava, državno financiranje kontraceptivnih sredstava, te provođenje permisivnog koncepta spolnog odgoja, koji bi također bio shvaćen kao ljudsko pravo.

Podsjetimo – raniji pokušaji ovih lobija propali su zbog peticija koje su građani EU-a potpisivali reagirajući na te političke akcije i jasno pokazujući što misle o njima. I ovaj put organizirano je potpisivanje peticije koje ima za cilj spriječiti ovaj novi pokušaj. Peticiju možete potpisati ovdje.

G. An. | Bitno.net